30
Mayıs
2024
Perşembe
İSTANBUL

Görme engelliler sorunlarını uluslararası tartışacak

İstanbul Özürlüler Merkezi (İSÖM) ve Beyaz Ay Görme Engelliler Derneği işbirliğiyle düzenlenen “AB Görme özürlüler İstanbul buluşması” projesi için Avrupa Birliği üye ülkelerinden (Almanya, Finlandiya, İzlanda, Çek Cumhuriyeti ve Estonya) gelen görme özürlüler, Florya Özürlüler Yaz Kampı’na yerleşti.

Farklı ülkelerdeki görme özürlülerin ortak problemlerini uluslararası platformda tartışarak gündeme getirmek ve çözümler aramak için düzenlenen programın ilk gününde bir araya gelen özürlüler, tanışarak kendi ülkelerindeki çalışmaları ve dernekleri hakkında bilgi verdi. İBB Zeytinburnu Sosyal Tesislerde yaklaşık 2 saat süren tanışma toplantısından sonra kampa geçen misafirler öğle yemeği yedi.


Avrupa Birliği Gençlik Programları tarafından finanse edilen bu proje için Avrupa Birliği üye ülkelerinden gelen 38 kişilik grubun ülke liderleri, İBB Genel Sekreter Yardımcısı Muammer Erol’u ziyaret etti.

Muammer Erol’u ziyaretlerinde konuşan grup liderleri, AB’ye üye ülkelerde özürlülük konusunda izlenen politikaları anlattıktan sonra, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin özürlülere yönelik yaptığı çalışmayı takdirle karşıladılar.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Muammer Erol da bu tür programların yaygınlaşmasıyla özürlülere yönelik çalışmaların uluslararası boyutlara taşınacağını ve bu durumdan hem Türkiye’nin hem de Avrupa’nın kazançlı çıkacağını söyledi. Erol, "Yeni özürlüler yasasıyla özürlülere yönelik çalışmalarımız daha da hız kazanacak.” dedi.


Ziyaretten sonra Florya’ya geçen misafirler kamp sakinleriyle bir araya gelerek bol bol sohbet ettiler. Görme özürlülerin birbirlerini tanıması ve bilgi paylaşımının ortak bir çerçeve içinde sağlanmasının amaçlandığı bu proje 10 gün sürecek. Görme özürlülerin günlük yaşamlarında önemli bir yer tutan eğitim, sağlık, ulaşım, teknoloji ve sosyal yaşam konularındaki problemleri ve çözüm önerilerinin tartışılacağı çalışma atölyelerinin yanı sıra boğaz turu, tarihi ve turistik mekânların gezilmesi ve bu alanda İstanbul’da faaliyet gösteren kurumlar da ziyaret edilecek.

Katılımcı ülkelerin kendi ülke kültürlerini yansıtmayı amaçladığı kültür gecelerinin de düzenleneceği bu program, çözüm önerilerinin yer aldığı sonuç bildirgesiyle son bulacak.

Program: “Çek Cumhuriyeti Kültür Gecesi”

Tarih:03.08.2005 - Çarşamba
Saat:21:00
Yer: İBB Florya Özürlüler Yaz Kampı

İstanbul Özürlüler Merkezi
Adres: Tulumbacı Sıtkı Sk. No:24 80020 Tophane - BEYOĞLU / İSTANBUL
Tel: 0212–252 42 00 – 252 76 06
Mehmet Arifoğlu-Kenthaber/istanbul
Yayın Tarihi : 3 Ağustos 2005 Çarşamba 06:11:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?