3
Mayıs
2024
Cuma
İSTANBUL

Göstericiler taşları söktü

Sendikaların Taksim’e yürüme kararını iptal etmesine karşın Şişli’de göstericilere polisin müdahalesi sürüyor. Şişli Kurtuluş yokuşunda 300 kişilik bir gruba polis sert müdahalede bulundu. Göstericiler, kaldırımlardan aldıkları taşlarla polise karşı koymaya çalışıyor. Ancak polisin sert müdahalesi sonucu grup ara sokaklara dağıldı. Tekrar toplanan göstericilerle polis arasında sert çatışmalar yaşandığı bildiriliyor. Polis yoğun biber gazı kullanıyor.


Güvenlik güçleri göstericilerin Halaskargazi Caddesine çıkmasını engelleyince ara sokaklar adeta savaş alanına döndü. Göstericiler, güvenlik güçlerinin göz yaşartıcı gaz ve tazyikli suyla müdahalesine taşlarla karşılık verdi. Halaskargazi caddesinde kortej halinde yürüyen DİSK Genel Başkanı Süleyman Çelebi ve diğer yöneticilerle politikacılar, cadde üzerinde kurulan barikatta güvenlik güçlerinin temsilcileriyle küçük grubun yürüyüşüne devam etmesi için görüşme yapıyorlar.

Bu arada bazı gruplar ise bekleyişini sürdürüyor. Gerginliğin devam ettiği bölgede polisin DİSK’in açıklamasına karşın göstericilere sert müdahale de bulunmaya devam ettiği gözleniyor. Ara sokaklarda toplanan göstericiler ise slogan atıyorlar. Grupların bir bölümü Taksim’e çıkmak için hazırlık yaptığı görülüyor.


Osmanbey'de toplanan yaklaşık bin kişilik gruba polis müdahale etmek üzere harekete geçti. Slogan atan grubun büyük bölümünü CHP ve ÖDP'liler oluşturuyor. Grubu abluka altına alan polis, daha fazla ilerlemelerine izin verilmeyeceğini belirtti. Grubun dağılmaması üzerine müdahalede bulunan polise polise göstericiler de kaldırım taşları atarak karşılık verdi. Osmanbey'den Taksim'e doğru yürümekte ısrarlı olan grup ara sokaklarda gösterilerini sürdürüyor. Bölgede panzerler sık sık devriye gezerken, robocopların da müdahale hazırlığı içinde olduğu gözleniyor.

Milliyet
Yayın Tarihi : 1 Mayıs 2008 Perşembe 12:59:01
Güncelleme :1 Mayıs 2008 Perşembe 13:01:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?