30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

Göz göre göre öldü

Bakırköy'de serinlemek için denize giren 12 yaşındaki çocuk, ağabeyi ve arkadaşlarının gözleri önünde boğularak hayatını kaybetti. Baba, oğlunun cesedine geç ulaşıldığını iddia ederek, yetkililere tepki gösterdi.

Olay, Yeşilköy sahilinde saat 16.00 sıralarında meydana geldi. Alınan bilgiye göre, Şirinevler'de oturan Yusufhan Erk (12), ağabeyi Hakan Erk ve arkadaşlarıyla birlikte piknik yapmak için ailesinden izin alarak Yeşilköy sahiline geldi. Arkadaşları ve ağabeyi ile birlikte denize giren ancak yüzme bilmeyen Yusufhan, bir süre sonra suda çırpınmaya başladı. Ağabeyi ve arkadaşlarının kurtarmaya çalıştığı çocuk, boğularak hayatını kaybetti. Sinir krizi geçiren Hakan Erk, durumu polise bildirdi.

Kardeşinin boğulduğu yeri polise gösteren ağabey, daha sonra durumu ailesine bildirdi. Olay yerine gelen deniz polisi, küçük çocuğun cesedine ulaşmak için uzun süre arama yaptı. Yaklaşık 2.5 saat süren çalışmaların ardından Yusufhan Erk'in cansız bedenine ulaşıldı. Küçük çocuğun cesedi denizden çıkarılırken olay yerine gelen baba Rıza Erk, ağabeyi Hakan Erk ile diğer yakınları sinir krizi geçirdi.

Kardeşinin boğulmasından yetkilileri sorumlu tutan ağabey Hakan Erk, "Burası insanların denize girmesi için uygun bir yer değil. Burada denize girilmemesi için alınmış hiçbir önlem yok. Kardeşimin cesedine polis ekipleri saatler sonra ulaştı. Benim kardeşim değil başka birinin de kardeşi olabilirdi. Bundan sonra önlem alınsın ve kimsenin canı yanmasın" diye konuştu.

Baba Rıza Erk ise, oğlunun cesedine geç ulaşıldığını iddia ederek, yetkililere tepki gösterdi. Yusufhan'ın cesedi yapılan incelemenin ardından hastane morguna kaldırılırken, olayla ilgili soruşturma başlatıldı.
 

iha
Yayın Tarihi : 6 Haziran 2009 Cumartesi 11:53:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?