1
Mayıs
2024
Çarşamba
İSTANBUL

Grayderler 'Acaristanbul'a girebilir

Acaristanbul’un yıkımı kararını, Danıştay’daki davanın sonuçlanması için bekleten belediye encümeni, dosyayı yeniden görüşüyor. Toplantıdan yıkım kararı çıkabilir.

Beykoz Belediye Encümeni'nin, Acar ailesine ait 'Acaristanbul' isimli villaları ''yıkmama'' kararı almasının ardından, Bakan Pepe, Belediye Başkanı Muharrem Ergül'ü Ankara'ya çağırdı. Ankara'da yapılan görüşme sonrası, Belediye Acar villalarını ''yıkmama'' kararını bugün tekrar görüşecek. Bugün Belediye'den yıkım kararı çıkarsa, grayderler 'Acaristanbul'u yıkmak için harekete geçecek.

Acaristanbul villaları konusunu geçen haftaki toplantısında ele alarak Danıştay’daki davanın tamamlanmasını bekleme kararı alan Beykoz Belediyesi Encümeni’ne, Çevre ve Orman Bakanı Osman Pepe tepki göstermişti. Bir önceki toplantıda davanın sonuçlanmasını bekleyen encümenin, bakanın uyarılarının ardından yıkım kararı alması bekleniyor.

Acaristanbul’da ruhsatlı bina olmadığını ve imar kanununun açık hükümler içerdiğini belirten Pepe, resmi bir yazı ile belediyeyi uyardıklarını açıklamıştı.

Bakan Pepe’nin uyarıları üzerine konu bugün bir kez daha Beykoz Belediyesi Encümen Toplantısı’nda gündeme alındı.

Bir önceki toplantıda davanın sonuçlanmasını bekleyen encümenin, bakanın uyarılarının ardından yıkım kararı alması bekleniyor.

Beykoz Belediye Encümeni geçen hafta, Serdaroğlu özel ormanındaki Acaristanbul villalarıyla ilgili dosyayı, Danıştay’ın nihai kararının beklenmesi amacıyla İmar Müdürlüğü’ne iade etmişti.

NTV
Yayın Tarihi : 6 Şubat 2007 Salı 12:55:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
alkan can IP: 81.214.41.xxx Tarih : 7.02.2007 00:07:54
helal be bakanım sana.bu kararlılığı gözlerinden okuyorum.o belediye ercümenine de yazıklar olsun.korkunuz kimden be.ismet Bey'in oğlu devlet arazilerine diktiği villa paralarıyla Türkiye'de el vurmadığı şerefi beş paralık güzel kalmadı.Yoksa güzellerin yanında yakşklılara da elini vuruyor mu?Ben kurtardım.Hem yakışıklı değilim hem de siyasetle işim olmaz.Arkadaş kanun varsa uygulanmalı.Eğer kanunu işletecek olanlar sayın bakanımız gibi kararlı olurlarsa bu kanun çiğneyiciler böyle rahat hareket edemezler.Hak acarlardan yanaysa onlardan olsun.hak yerini bulsun ama.Acarların da başka yerlerde helalinden daha fazla para kazanmalarını diliyorum.Düşmanımın başına bile böyle bir olayın gelmesini istemezdim.Aslında bu olayları bu kadar gündeme getirmeden sessizce yıkmak gerekiyordu.Yani acarlara da yazık bir yandan.yani yapılırken niçin ses çıkarmadınız yazık değil mi oralara gömülen paralara.