30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

Greenpeace'cilerden barış çağrısı

Çevre örgütü Greenpeace üyeleri, Boğaziçi Köprüsü'nden iplerle sarkarak, akşam saatlerinde İstanbul'a gelmesi beklenen ABD Başkanı Barack Obama'ya "Ortadoğu'da barış için önce iklimi kurtar" çağrısı yaptı.

Greenpace üyelerinden oluşan yaklaşık 10 kişilik grup, saat 09.30 sıralarında Boğaziçi Köprüsü'ne geldi. Gruptan bazı üyeler, korkuluklara bağladıkları iplerle köprüden aşağı sarktı. ABD Başkanı Obama'ya "Ortadoğu'da barış için önce iklimi kurtar" çağrısı yapan Greenpace üyelerinin köprüdeki eylemi sürerken, polis de bölgede güvenlik önlemleri aldı.

Köprünün Ortaköy ayağında grup adına açıklama yapan Korol Diker, "Petrol tüketimi iklim değişikliğine neden olurken kuraklık ise iklim değişikliğinin yarattığı bir sorun olarak karşımıza çıkıyor. Eğer Aralık 2009'da Kopenhag'da yapılacak İklim Zirvesi'nde dünya liderleri küresel ısınmaya "dur" diyecek güçlü bir anlaşma çıkarmazlarda petrol ve kuraklık küresel ölçekte ve milyonlarca inanın ölümüne neden olacak. Seçim çalışması sürecinde iklimi koruma sözü veren Obama bu konuda öncü olmayı üstlenmelidir" dedi.

Halatlarla sarkan Greenpeace üyesi 4 kişinin eylemi sürerken, köprünün üstünde bulunan diğer eylemciler gözaltına alındı. Eylemi bitiren diğer 4 kişi de halatlarla tekrar tırmanarak köprüye çıktı. Polis 4 eylemciyi de gözaltına alarak Arnavutköy Polis Karakolu'na götürüldü. Öte yandan, eylem sırasında Deniz Polisi de hazır bulundu.
 

iha
Yayın Tarihi : 6 Nisan 2009 Pazartesi 11:55:14
Güncelleme :6 Nisan 2009 Pazartesi 12:07:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?