7
Mayıs
2024
Salı
İSTANBUL

Greenpeace’den Bakan’a yalanlama

Greenpeace’den Enerji Bakanı’na yalanlama Greenpeace’den Enerji ve Doğal Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler’in ’’Greenpeace, nükleer enerjinin büyük zararlara yol açmadığını anladı’’ açıklamasına tepki geldi.

Nükleer tehdide karşı açık bir küresel duruşları olduğunu belirten Greenpeace yetkilileri, “örgüt 1971’de nükleer bombalara karşı yaptığı eylemle kurulmuştur, o gün bu gündür de koşulsuz nükleer karşıtı savaşımına devam etmektedir” açıklamasında bulundu.

Bakan Güler’in 18 kasımda Greenpeace ile ülkenin yenilenebilir enerji kaynaklarına olan gereksinimi üzerine konuştuğunu kaydeden örgüt yetkilileri, Greenpeace’in nükleer enerji konusundaki tutumunun toplantıda ele alınmadığını kaydetti.

Enerji Bakanı’ndan ‘yanıltıcı açıklamalar yapmak yerine, nükleerin yalnızca en tehlikeli değil, aynı zamanda ülkeyi dış kaynaklara en bağımlı kılan enerji kaynağı olduğunu anlamasını’ beklediklerini belirten Greenpeace, “Sayın Güler, Greenpeace’in adını nükleer enerjiye Türkiye’de kamuoyu yaratmak için kullanmamalıdır” ifadesini kullandı.
ajanslar
Yayın Tarihi : 22 Kasım 2004 Pazartesi 17:23:35
Güncelleme :24 Kasım 2004 Çarşamba 17:36:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?