4
Mayıs
2024
Cumartesi
İSTANBUL

Grup Yorum üyelerine gözaltı

OKMEYDANI'NDA DHKP-C OPERASYONU: 36 GÖZALTI

İstanbul'da polisin yasadışı DHKP-C örgütüne yönelik düzenlediği operasyonda 36 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar arasında Grup Yorum'un 3 üyesinin de olduğu iddia edildi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi hakiminin talimatıyla yaklaşık 300 çevik kuvvet polisinin de desteğiyle yasadışı DHKP-C örgütü ile bağlantısı olduğu ileri sürülen kişilere yönelik Okmeydanı'nda 3 ayrı adrese operasyon düzenledi. Sabah saat 03.00'da başlatılan operasyonda, İdil Kültür Merkezi'nde 9, Gençlik Dernekleri Federasyonu'nda 22, Haklar ve Özgürlükler Derneği'nde 3 kişi gözaltına alındı. Ayrıca önceden tespit edilen iki evde de 2 kişi

gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar arasında müzik grubu Grup Yorum'un 3 üyesinin de bulunduğu öne sürüldü. Polis, söz konusu adreslerde saatlerce arama yaptı. Elde edilen belge ve bulgular poşetlere konarak çıkarıldı.

Operasyonun yapıldığı mahalleye gelen Çağdaş Hukukçular Derneği İstanbul Şube Başkanı Avukat Taylan Tanay, operasyonun zamanlamasını eleştirerek, "Bu operasyon hukuksuz bir operasyondur. Grup Yorum'un 3 üyesinin gözaltına alınması bunu gösteriyor. Bu kişilerin DHKP-C ile ne ilgisi olabilir" dedi.

OKMEYDANI'NDA DHKP-C OPERASYONU: 36 GÖZALTI
OKMEYDANI'NDA DHKP-C OPERASYONU: 36 GÖZALTI

 

İHA
Yayın Tarihi : 10 Mayıs 2011 Salı 11:20:48
Güncelleme :10 Mayıs 2011 Salı 11:27:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?