1
Mayıs
2024
Çarşamba
İSTANBUL

Güle güle sayın Bakan'ım!

Yakalandığı 'pankreas kanseri' nedeniyle hayatını kaybeden eski bakanlardan Yıldım Aktuna son yolculuğuna uğurlandı.

AKtuna için başhekimliğini yaptığı Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi ve Bakırköy Özgürlük Meydanı'nda tören düzenlendi.

Aktuna için ilk tören, başhekimliğini yaptığı Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'nde yapıldı. Aktuna'nın cenaze aracından alınan tabutu, polisler tarafından taşınarak katafalka kondu. Törene Aktuna'nın Oğlu Aktuna, ağabeyi Nejat Aktuna, gelini Özlem Aktuna, eski eşi Prof. Dr. Zeliha Berksoy, dünürü Tuğamiral Tamer Balkır, eşi Işıl Balkır, Bakırköy Kaymakamı Dursun Ali Şahin, hastane çalışanları ve sevenleri katıldı. Törende konuşan Klinik Şefi Doktor Niyazi Kara, "Yıldırım Bey göreve başladığında burası toplama kampı gibiydi, ama onun azmiyle burası hastaneye döndü. Müthiş reformlar yaptı. Bütün hedeflerine ulaşan bir insandı. Başhekimliğinin ardından Bakırköy Belediye Başkanı oldu. Yüce millet onu milletvekili olarak seçti. Sonra da bakanlık gibi kutsal bir görevde bulundu" dedi.

Hastane başhekimi Doç. Dr. Medaim Yanık ise, "Mazhar Osman ve Yıldırım Aktuna'nın oturduğu koltukta şimdi ben varım. 1930'lü yıllarda Mazhar Osman'ın, 'Bakırköy o kadar büyük bir kurumdur ki, bir insanın ömrü burayı tamamen düzeltmeye yetmez' şeklinde sözü vardı. Ancak rahmetli başhekimimizin görev yaptığı sürede burası için nasıl canla başla çalıştığını herkes biliyor. Yakından takip ediyor" diye konuştu.

Yapılan konuşmalar sırasında Aktuna'nın oğlu Oğul Aktuna gözyaşlarına boğuldu. Burada düzenlenen törenin ardından Bakırköy Özgürlük Meydanı'nda da Aktuna'yı uğurlama töreni düzenlendi. Törene katılan Dursun Ali Şahin, "Mübarek Ramazan ayında gitti. İstanbul da salı günü fethedilmişti. Aktuna da salı günü toprağa verilecek. O kalplerimizde yaşayacak" ifadelerini kullandı.

Ardından söz alan Bakırköy  Belediye Başkanı Ateş Ünal Erzen, "Sayın Aktuna'nın, eski belediye başkanımızın, milletvekilimiz, bakanımızın adının bir yere verilmesi teklifini yapacağım. Öyle sanıyorum ki bu karar çıkacaktır" dedi.
Oğul Aktuna ise, babasıyla gurur duyduğunu belirterek, "Atatürk'ün gençliğe hitabesindeki gibi Atatürk'ün gösterdiği hedeflere yürüyen bir adamdı" şeklinde konuştu.

Kenthaber
Yayın Tarihi : 2 Ekim 2007 Salı 16:25:47
Güncelleme :19 Ekim 2007 Cuma 14:57:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?