30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

Güler: 7 kişinin tedavisi sürüyor

İstanbul Valisi Muammer Güler, domuz gribine karşı vatandaşları panik yapmamaları konusunda uyarırken, "Hedefimiz aşı yapılanana kadar en az kişinin hasta olması" dedi.

Jandarma Genel Komutanlığı Denetleme Başkanı Korgeneral Fikret Demirtaş, İstanbul Valisi Muammer Güler'i makamında ziyaret etti. Vali Güler, ziyaret sırasında basın mensuplarının domuz gribi ile ilgili sorularını yanıtladı. Tedavisi süren hastalar olduğunu kaydeden Güler, "Koruma tedbirlerinin sürdürülmesinden öte şuan diyecek bir şey yok. Sağlık personeline aşılamalar devam ediyor. Bu akşam üstü bir değerlendirme toplantısı daha yapacağız" diye konuştu.

Güler, paniğe gerek olmadığını belirtip, hayatın olağan akışının sürdürülmesi gerektiğini ifade ederek, "Hedefimiz aşı yapılanana kadar en az kişinin hasta olması. Havaların da soğuması griple ilgili yayılması riskini de arttırmıştır. Bir salgının içinde olduğumuzu ve tedbirli olmamız gerektiğini unutmayalım. Hastanelerde 7 kişi var. Tedavileri devam ediyor. Mayıs'tan şuana kadar 448 kişi de grip virüsü tespit edildi" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 3 Kasım 2009 Salı 12:16:01
Güncelleme :3 Kasım 2009 Salı 16:15:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?