4
Mayıs
2024
Cumartesi
İSTANBUL

Güler: 'Bomba türünü açıklayamayız'

İstanbul Valisi Muammer Güler, Güngören'de dün meydana gelen patlamalara ilişkin, ''Bizim teknik değerlendirmelere, alınması gereken ikinci hatta üçüncü teyitlere dayanmadan bir bomba türünü açıklamamız mümkün değil'' dedi.

Muammer Güler Atatürk Havalimanı'nda gazetecilerin sorularını yanıtladı. Bir gazetecinin, bombanın türünün belirlenip belirlenmediği yönündeki sorusuna Güler, "Televizyonlarda farklı bilgiler yer alabilir, ancak bizim teknik değerlendirmelere, alınması gereken ikinci hatta üçüncü teyitlere dayanmadan böyle bir bomba türünü açıklamamız mümkün değil" yanıtını verdi.

Vali Güler, bombanın türünün açıklanmasının soruşturmanın sürdürülmesine de uygun düşmediğini dile getirerek, bir an önce bu işin faillerinin bulunabilmesinin önemli olduğunu ifade etti.

Hastanelerdeki yaralıların sayısının da 40'a indiğini belirten Güler, bu yaralılardan 3'ünün hayati tehlikesinin bulunduğunu bildirdi.

Olay yerinde sabah saatlerinden itibaren hasar tespit çalışmalarının da başladığını anlatan Vali Güler, "40'a yakın konutta, 32 iş yerinde, 13 araçta hasarlar tespit edildi. İlgili mevzuat gereğince terör ve terörden doğan zararların karşılanması kapsamında zararlar karşılanacak. Başbakanımızın bugün verdiği talimatla ödenek bugün valiliğimize intikal etmiştir" diye konuştu.

Vali Güler, bir gazetecinin, "Göz altı var mı?" sorusu üzerine ise "O konuyla ilgili konuşmak istemiyorum" dedi.

A.A
Yayın Tarihi : 28 Temmuz 2008 Pazartesi 21:07:59
Güncelleme :28 Temmuz 2008 Pazartesi 21:09:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?