2
Mayıs
2024
Perşembe
İSTANBUL

Güler: Kademeli mesai yetmez

İstanbul Valisi Muammer Güler, trafik sorununun çözümü için Büyükşehir Belediyesi ve İTO tarafından önerilen "kademeli mesai'' uygulaması için, "Bu konuyla ilgili valiliğin önüne henüz bir çalışma gelmemiştir." dedi.


Güler, İstanbul'da trafik sorununun çözülmesi için yapılan ve devam eden çalışmalar bulunduğunu hatırlattı ve her birinin trafiği rahatlatacak ayrı çalışmalar olduğunu kaydetti. Bunların yanında kademeli mesai saati uygulamasının da gündüz trafik akışını rahatlatacak kısa süreli tedbirlerden biri olduğunu ifade eden Güler, "Mesai saatlerinin düzenlenmesi konusunda bize bir teklif gelirse bunu değerlendiririz. Bu konuyla ilgili valiliğin önüne henüz incelemesi yapılmış bir çalışma konulmamıştır. Bir mutfak çalışması devam ediyor. Konu erken deşifre edildi. Bu teklifin bilimsel verilere, objektif tespitlere dayalı olması lazım. Trafik akışında hangi saatlerde, hangi güzergahlarda kaç araç geçiyor, bunun değişmesi halinde bu sayı kaça düşer, hangi güzergahlarda rahatlama sağlanır gibi bir tespit yok. Bu tespit olmadan böyle bir çalışma yapmamız ezbere olur. Ölçüm çalışmaları sonucunda değerlendirme yapmak gerekir. Belki pilot bölgelerde yapılabilir, ama bunlar palyatif tedbirler.'' dedi.

"Asıl tedbir, İstanbul taşımacılığındaki konsepti değiştirmektir. Bunun da adı raylı sistemdir ve tüm raylı sistemlerin birbirine entegre edilmesidir." diyen Güler, "İstanbul'da karayolu taşımacılığını, süratle toplu taşımacılığa çevirmek gerekiyor." şeklinde konuştu.

Trafiği rahatlatmak için otopark sorununun da çözümlenmesi gerektiğini söyleyen Güler, otopark mafyasının ve değnekçi sorununun tamamına yakınının çözüldüğünü, ancak açık ve kapalı otoparklarla sağlanan gelişmeyi desteklemek gerektiğini söyledi. Güler, İstanbul'un duran trafiğinin yolların yarısını bloke ettiğini dile getirerek, "Otoparkların artması, vatandaşın park yaparak işgal ettiği yolların ulaşıma dönüşünü de sağlayacak." dedi.

aa
Yayın Tarihi : 28 Eylül 2007 Cuma 15:34:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?