30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

Güler son noktayı koydu

İstanbul Valisi Muammer Güler, İstanbul'da okullarda domuz gribi ile ilgili bir kümelenme olmadığını belirterek, okulların tatil edilmesinin söz konusu olmadığını söyledi. Vali ayrıca velilere seslenerek, grip olan çocukların okula gönderilmemesini istedi.


Yaşanan domuz gribi vakaları ile ilgili Atatürk Havalimanı’nda basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Güler korkulacak bir durumun olmadığını belirterek, “Şuan domuz gribi virüsü ile ilgili bir kümelenme yok. Okulların tatili söz konusu değil. Vakanın durumuna göre hareket edeceğiz. Domuz gribi ile ilgili bir kişinin öldüğüne dair söylentiler var. Bu söylentiler gerçeği yansıtmıyor” diye konuştu. Güler, domuz gribi vakalarının tedavisi için Şişli Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi ve Göztepe Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde pilot hastanelerin olduğunu söyledi.

PANİK HAVASI OLUŞTURMASINI DOĞRU BULMUYORUZ

Vali Güler okullarda gerekli tedbirleri aldıklarını söyleyerek şunları kaydetti:

“Bu virüs ile ilgili olarak geçtiğimiz günlerde ülkemize gelen domuz gribi aşıları incelenmek üzere Ankara’ya gönderildi. Yapılan testlerin ardından İstanbul’a gelecek aşılar riskli yerlerde kullanılacak. Bu aşılarda ilk hedef sağlık personeli, hamile kadınlar, 18 yaşından küçük öğrenciler ve hacı adayları olacak. Gerekli incelemelerin ardından tüm sağlık kuruluşlarına dağıtalacak aşılar, okullarımızdaki öğrencilerimize uygulayacağız. Bu korkulacak bir hastalık değil, bir panik havası oluşturmasını doğru bulmuyoruz. Bütün okullarda domuz giribi vakası varmış gibi aileler ve eğitmenler tedbirlerini alacaklar. Öğretmenlerimiz ve sağlık görevlilerimiz bu konuda eğitildi.”

Açıklamasının sonunda velileler seslenen İstanbul Valisi Muammer Güler, grip olan öğrencilerin okula gönderilmemesi ve evde bir hafta boyunca tedavi ve istirat etmesini istedi.

 

.
Yayın Tarihi : 22 Ekim 2009 Perşembe 20:22:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?