3
Mayıs
2024
Cuma
İSTANBUL

Gültepe'de çıkan yangın korkuttu

Gültepe'de bir binanın çatısında tamirat sırasında çıkan yangın paniğe neden oldu. Evinde bulunan eşyalarını kurtarmak isteyen ev sahibi, boğulma tehlikesine rağmen hayatını hiçe sayarak eşyalarını evden çıkarmaya çalıştı. Yangın itfaiye ekiplerin uzun süren çalışmaları, sonucu söndürülürken, evinin kullanılmaz hale geldiğini gören ev sahibi, uzun süre gözyaşı döktü.
 
Edinilen bilgiye göre, Gültepe Mahallesi Dereboyu Sokak üzerinde bulunan 5 katlı apartmanın çatısında tamir yapılırken yangın çıktı. Saat 11.00 sıralarında çıkan yangın, kısa sürede büyüyerek çatının tamamını sardı. Paniğe kapılan apartman sakinleri ve işçiler kendilerini dışarı atarken, ihbar üzerine bölgeye çok sayıda itfaiye ekibi ve ambulans gönderildi. Olay yerine gelen Seyrantepe, Beşiktaş ve Şişli itfaiye ekiplerinin müdahale ettiği yangın diğer binaya sıçramadan kontrol altına alındı. Yangını söndürme çalışmaları sırasında, bir itfaiye eri tazikli suyun verildiği hortumun kontrolünü kaybetti. Kısa bir süre hortumun hakimiyetini sağlayamayan itfaiye eri, hem kendisinin hem de görüntü almaya çalışan basın mensuplarının ıslanmasına neden oldu.
 
Söndürme çalışmaları sırasında yangını seyreden meraklı vatandaşlar, itfaiye ekiplerine zor anlar yaşattı. İtfaiye ekipleri, vatandaşları bölgeden uzaklaştırmak için uzun süre uğraşırken, bir evin balkonunda asılı olan çamaşırlar ise alev alarak yandı.
 
Öte yandan olay yerine gelen İGDAŞ çalışanları, oluşabilecek tehlikeye karşılık doğalgaz vanalarını kapattı.
 
Çatı katında evi bulunan Adem Tekin, yoğun dumana aldırmadan içeri girdi. Evinin durumuna bakmak için içeri giren Tekin, evde bulunan eşyalarını kurtarmak için mücadele verdi. Zaman zaman gözyaşı döken Tekin, "İzolasyon çalışması yapılırken, kaynak makinesinden kıvılcım sıçramış, yangın çıktı. Bizim ev de yandı. Biz mahvolduk" şeklinde konuştu.
 
Yaşar Devecioğlu ve Adem Tekin'e ait çatı katında bulunan daireler, kullanılamaz hale gelirken, bazı kadınların ise uzun süre gözyaşı döktüğü görüldü.
İHA
Yayın Tarihi : 22 Ekim 2006 Pazar 16:30:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?