2
Mayıs
2024
Perşembe
İSTANBUL

Gümrük muhafazadan operasyon

Gümrük muhafaza ekipleri, son bir hafta içerisinde 320 bin YTL değerinde kaçak eşya ele geçirdi. 

İstanbul Gümrük ve Muhafaza Başmüdürlüğü kaçakçılık istihbarat ve narkotik ekiplerinin yaptığı çalışmalar sonucu radyotör petekleri içine gizlenmiş uyuşturucu ele geçirildi. 

Aldıkları ihbarı değerlendiren İstanbul Gümrük Muhafaza Başmüdürlüğü ekipleri İpsala`da bir TIR aracında ele geçirilen eroin maddesinin İstanbul bağlantısı olarak bir iş yerine baskın düzenledi. İş yerinde yapılan aramalarda 12 adet radyatör peteğinin içinde uyuşturucu gizlemek üzere spiral ile kesilerek hazırlandığı, bununla ilgili çok sayıda malzeme ele geçirildiği belirtildi. Olayla ilgili bir kişi aranıyor.
Makhachkala'dan Sabiha Gökçen Havalimanı'na gelen yeşil hattan Türkiye'ye giriş yapmak isteyen Rus uyruklu 1 kişinin bagajında yapılan aramada 2 bin 967 adet viagra ele geçirildi. Hapların değerinin 47 bin 952 YTL olduğu belirlenip olayla ilgili 2 kişi gözaltına alındı.
Yapılan istihbarat çalışması sonucu bir firmanın Çin'den ithal ettiği eşyaların arka kısmına gizlenmiş olarak bin 500 çift çocuk çorabı ile 28 bin 240 adet yeni el tipi dikiş makinası ele geçirildi. Eşyaların gümrüklenmiş değerinin 47 bin 247 YTL olduğu, 2 kişi hakkında da cumhuriyet başsavcılığına suç duyurusunda bulunulduğu öğrenildi. 

Bir ihbarı değerlendiren ekipler, Eminönü Mısır Çarşısı'nda bir iş yerinde yaptıkları aramada ise 90 adet toplam ağırlığı 10 bin 170 gram gelen yabancı menşeli kırmızı ve siyah havyar ele geçirdi. Bir kişi hakkında cumhuriyet başsavcılığına suç duyurusunda bulunuldu.
Yapılan istihbarat çalışması sonucu bir firmanın Çin'den ithal ettiği eşyaların tahta kısmına gizlenmiş olarak 579 bin 866 çift çorap cinsi eşya ele geçirildi. Ele geçirilen malzemelerin değerinin 187 bin 714 YTL olduğu 4 kişi hakkında cumhuriyet başsavcılığına suç duyurusunda bulunulduğu öğrenildi. 

Avcılar sahilinde bir adet sürat motorunda da 650 litre, bir adet balıkçı motorunda 600 litre olmak üzere toplam bin 250 litre kaçak motorin ele geçirildi. 

Yapılan operasyonlar neticesinde 320 bin YTL değerinde kaçak eşyaya el konularak şüpheliler hakkında cumhuriyet başsavcılığına suç duyurusunda bulunuldu.
İHA
Yayın Tarihi : 6 Şubat 2007 Salı 15:06:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?