1
Mayıs
2024
Çarşamba
İSTANBUL

Günay: İstanbul şehirlerin şehri

Bakan Günay'ın hayali "Türkiye Müzesi"...


Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, bir Türkiye Müzesi hayal ettiğini belirterek, "Binlerce yıllık tarihi olan bu ülkenin 1 haftada 10 günde gezilebilecek bir büyük müzesi olmalı" dedi.


Ertuğrul Günay, İstanbul Valisi Muammer Güler'i ziyaretinde yaptığı konuşmada, İstanbul'un, sadece Türkiye için değil, dünya için önemli bir kent olduğunu ifade ederek, "İstanbul, başka bir tabirle şehirlerin şehri. Bu nedenle önem verilmesi gerekiyor" dedi.

İstanbul'un tarihsel, kültürel mekanlarının yanı sıra doğasına da sahip çıkılması gerektiğine işaret eden Günay, "İstanbul'a yatırım hem Türkiye'ye, hem de insanlığa karşı bir borcun yerine getirilmesi" diye konuştu.

Günay, geçen yıllarda kentin doğal güzelliğini koruma konusunda eksiklik yaşandığını belirtti.

İstanbul'un 2010 Avrupa Kültür Başkenti sınavından yüzünün akı ile çıkacağını ifade eden Günay, İstanbul'a yapılan yatırımın insanlığa yapıldığını söyledi.

Ertuğrul Günay, 3 medeniyete başkentlik yapan İstanbul'un, yılda 20 milyona yakın turist ağırlayan Prag ve Roma gibi şehirlerden daha güzel olduğunu belirterek, "Önümüzdeki yıllarda İstanbul, 10 milyon turisti ağırlayabilir, 20 milyon turist hedefine koyulmak lazım" dedi.

Basın mensuplarının sorularını da cevaplandıran Günay, "Bakü'de başörtüsünü açan özgür kadın heykeli var. İstanbul'a da kadınların özgürleşmesi açısından böyle bir heykel yapmayı düşünür müsünüz?" sorusuna Günay, "Bizim, kadının özgürleşmesi konusunda böyle bir sorunumuz yok. Ekonomik anlamda özgürleşmesi açısından da gayretler sarf ediliyor" diye konuştu.


"Türkiye Müzesi hayalim"


"İstanbul'da Paris Louvre Müzesi gibi büyük bir müze kurmayı düşünüyor musunuz?" sorusuna karşılık Ertuğrul Günay, şunları kaydetti:

"Türkiye'de güzel müzeler var. İstanbul'daki Arkeoloji Müzesi, Ankara'daki Anadolu Medeniyetleri Müzesi, emsalsiz müzeler. Bir Türkiye Müzesi hayal ediyorum. Bu İstanbul'da mı olur, yoksa Başkent olduğu için Ankara'da mı olur diye düşünüyorum. Binlerce yıllık tarihi olan bu ülkenin 1 haftada, 10 günde gezilebilecek bir büyük müzesi olmalı. Türkiye ile özdeşleşebilecek bir müzesi. Turistler sadece o müzeyi görmeye gelecekler. Bunun gerçekleşmesi biraz maddi imkanlarla sınırlı. Bunu, İstanbul'a 10 milyon, Türkiye'ye de 40 milyon turist gelirse sağlayabiliriz."

aa
Yayın Tarihi : 27 Eylül 2007 Perşembe 12:37:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?