4
Mayıs
2024
Cumartesi
İSTANBUL

Günde 33 oto hırsızlığı yaşanıyor

GÜNDE 33 OTO HIRSIZLIĞI YAŞANIYOR

Karşılaştırma sitesi "Enuygun.com"un analizine göre 2006 yılından 2010 yılının sonuna kadar polis kayıtlarına geçen yıllık ev hırsızlığı sayısında sadece yüzde 0,7 oranında azalış yaşanırken, oto hırsızlıklarında son 5 yılda yüzde 61 oranında azalma gerçekleşti. Buna karşılık her gün, 33 araç hırsızlığa maruz kalıyor.

Konut sigortası ve kaskonun özellikle hırsızlıkla karşılaşıldığında ev ve araç sahipleri için çok büyük eksiklik olduğuna dikkat çeken Enuygun.com Baş Analisti Betül Sungurlu, "Buna rağmen ülkemizde dört araçtan üçünün kaskosu, on evden dokuzunun ise konut sigortası bulunmuyor. www.enuygun.com üzerinden alınan kasko başvurularının ise yüzde 30'unu yeni araç alanlar, konut sigortası başvurularının yüzde 80'ini ise yeni konut sahipleri gerçekleştiriyor" dedi.

Sektör yetkililerin beyanlarına göre ortalama olarak her 10 evden 9'unun konut sigortasının bulunmadığını belirten Sungurlu, "Sigorta kavramı ülkemizde çok yerleşmediğinden konut sigortası olan ev sahibi sayısı oldukça az. www.enuygun.com üzerinden de bize gelen her on sigorta başvurusundan sadece biri konut sigortası. Bunun önemli bir kısmını da yeni konutlar oluşturuyor. Ancak satışını yaptığımız konut sigortası poliçelerinde hırsızlık teminatı en çok sorulan teminat türü oluyor. Zira hırsızlık anında

kayıp yüksek miktarlara ulaştığından konut sigortası, eksikliği en çok hissedilen poliçe türü oluyor. Sigorta primlerini şimdilik ülkemizde bütçemize yerleştiremedik ama aslında konut sigortasında primler oldukça düşük" şeklinde konuştu.

Betül Sungurlu, oto hırsızlığı konusunda da araç sahiplerinin maddi kaybını telafi edebilecek tek sigorta türünün kasko olduğunun altını çizerek, "Ülkemizde kasko sahipliği oranı da çok düşük. Her dört araçtan sadece birinin kaskosu var. Zorunlu trafik sigortası sahiplik oranı yüzde 90'larda ancak o da hırsızlık gibi bir durumda sigortalının zararını karşılamıyor" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 6 Temmuz 2011 Çarşamba 14:32:01
Güncelleme :6 Temmuz 2011 Çarşamba 16:09:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?