30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

Günde 6 öğünle 27 kilo verdim

Tuzla Belediyesi vatandaşlara sağlıklı bir yaşam sürmenin yollarının anlatıldığı ve ünlü isimlerin yer aldığı sağlık organizasyonun düzenledi.

Düzennlenen sağlık şenliğine ünlü manken Tülin Şahin, Prof.Dr. Arif Verimli ve Prof. Dr. Nevzat Tarhan katıldı. Katılımcılar yaptıkları konuşmalarda vatandaşlara sağlıklı bir yaşam sürmeleri için ihtiyaç duyabilecekleri bilgiler verdi. Manken Tülin Şahin ise sağlıklı zayıflama konusunda hanımlara altın öğütlerde bulunurken, günde 6 öğün yemek yiyerek nasıl 27 kilo verdiğini anlattı.


Tuzla Belediyesi tarafından düzenlenen ve Sahil Meydanı'nda gerçekleştirilen şenilkte vatandaşlara ücretsiz sağlık taraması yapıldı. Şenlikte ayrıca organlarını bağışlamak isteyen vatandaşlar için bir başvuru standı da kuruldu.

ÜNLÜ MANKEN TÜLİN ŞAHİN "DİYETTEN YANA DEĞİLİM GÜNDE 6 ÖĞÜN YİYORUM AMA 27 KİLO VERDİM"
Programda konuşan Tülin Şahin, diyetten yana olmadığını belirterek, "Diyet yapan değil, sağlıklı yaşamaya özen gösteren bir insanım. Kısa süreli diyetler tehlikelidir, verdiğiniz kilolardan daha fazlasını alırsınız. Günboyu sık ama az yemek lazım. Ben, üçü ana öğün, üçü de ara öğün olmak üzere, günde 6 öğün besleniyorum. Günde 2-3 saat spor yapıyorum ve böylece istediğim her şeyi yiyebiliyorum. Bu sayede kilolarınızı takıntı haline getirmelisiniz. Önemli olan, kilolarınızı çabuk değil, sağlıklı bir
biçimde verebilmektir. Özellikle yürüyüş yapmak, sağlıklı bir yaşamın temelidir. Uzun vadede düzenli yürüyüşün çok faydası görülecektir. Yılın dört mevsimi hep yürüyüş yaparım. Kilo verme, diyet yapma konusunda en önemli şey, iradedir" dedi.

"EVLİLİKLERDE RUH SAĞLIĞI ÇOK ÖNEMLİ"
Yeditepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Arif Verimli ise yaptığı konuşmada, evliliklerde çiftlerin ruh sağlığının çok önemli olduğuna işaret etti. Verimli, ""Ruhsal problemleri olan ailelerle evlilikleri en aza indireceğiz. Bu çok önemli. Genetik problemi, katılımsal problemi olan insanlarla evlenildiğinde, doğacak çocukların genetik yapıları da sağlıklı gelişmez. Genetik, katılımsal problemi olan insanlardan çocuk sahibi olmayacaksınız" dedi.

"ALLAH RIZASI İÇİN TELEVİZYONLARINIZI KAPATIN"
Prof. Dr. Verimli, konuşmasına televizyonların aile yaşantısındaki etkisi hakkında bilgiler vererek devam etti. Verimli, "Modern kentlerdeki aile yapılarımızda çok ciddi değişmeler var. Özellikle televizyon, çok ciddi boyutlar içinde hayatımıza girdi. Evde 2-3 televizyon var. Baba haberleri izliyor, anne dizi izliyor, çocuk başka bir şey izliyor. Bu yüzden aile içinde bir yabancılaşma ortaya çıkıyor. Aile içinde, kültür paylaşımının, duygu paylaşımını azaltmamak gerekiyor. Aile üyeleri aynı evin içinde
birbirlerinin yüzlerini görmüyorlar. Çocuklarımızı küçüklüklerinden itibaren, arzu ve istekleri alevlendiğinde, ortaya çıkan hayal kırıklıklarına katlanma gücü ile eğitmeliyiz. Allah rızası için haftada bir gün, televizyonlarınızı üç saatliğine kapatın" şeklinde konuştu.

"ANNE BABALAR KENDİLERİNİ ÇOCUKLARIYLA KIYASLAMASIN"
Psikiyatri Uzmanı Prof.Dr. Nevzat Tarhan ise ebeveyn ile çocuk ilişkisi üzerine yaptığı konuşmada şunları söyledi:
"Aile içindeki kuşak çatışmaları, tarihin her döneminde yaşanıyor. Bu doğal bir durum. Çünkü anne babaların çocuk yetiştirme tarzıyla, çocukların doğruları aynı değil. Eski sorulara yeni cevaplar vermek gerekiyor. Anne babalar, sorulara hep eski cevaplar vererek yetiştirmeye çalışırlar. Bu da çocukları tatmin etmiyor. Bunun için özellikle anne babaların yaptığı eğitim hatası şu. Anne babalar çocuklarını hep kendileriyle kıyaslıyorlar. Aslında kuşak çatışmasını en çok ortaya çıkaran sebep, kıyaslama
yapılmasıdır. Eğitimde kıyaslama, çocuklarda negatif duyguların gelişmesine yol açar. Kıyaslamayı eğitimde kullanmak sakıncalıdır. Bunun yerine çocuğa bir hedef koyup, ideal insan böyledir, ideal tarz böyledir deyip, çocuğun kendisini önüne konulan hedefle kıyaslamasını sağlamak gerekiyor."
Türk Sanat Müziği Sanatçısı Seda Gülbeyaz ve yerel müzik gruplarının da sahne aldığı şenlikte katılımcılara Tuzla Belediye Başkanı Şadi Yazıcı tarafından birer teşekkür plaketi verildi.

iha
Yayın Tarihi : 7 Temmuz 2009 Salı 11:19:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?