3
Mayıs
2024
Cuma
İSTANBUL

'Gündemimde Baykal yok, olmayacak'

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, gündeminde CHP Genel Başkanı Deniz Baykal olmadığını belirterek, "Onlar bize leke atmaya devam etsinler, biz halkımıza hizmet üretmeye devam edeceğiz, toplu açılışlarımız sürecek, bizim ana muhalefetten, yavru muhalefetten farkımız bu" dedi.


Başbakan Erdoğan, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Bahçelievler Belediyesi'nin .45 yıldır ilçeye kazandırdığı yatırımların toplu açılış törenine katıldı. Törende, Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Murat Başesgioğlu, İstanbul Valisi Muammer Güler, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Bahçelievler Belediye Başkanı Osman Develioğlu ve Temmuz ayında vefat eden TFF eski Başkanı Hasan Doğan'ın eşi Aysel Doğan da hazır bulundu.
Hasan Doğan Spor Kompleksi önünde gerçekleştirilen törende konuşan Erdoğan, gündeminde CHP Genel Başkanı Deniz Baykal olmadığını söyledi. Başbakan Erdoğan, "Gündemimde Sayın Baykal yok, olmayacak. Onlar bize leke atmaya devam etsinler, biz halkımıza hizmet üretmeye devam edeceğiz, farkımız bu. Toplu açılışlarımız sürecek, bizim ana muhalefetten, yavru muhalefetten farkımız bu. AK iktidarımıza yolsuzluk çamuru sıçratmaya çalışanlara, bu yolsuzluklar olsa acaba bu ülkede bu hizmetler yürür mü, yapılabilir mi? diye soruyorum" dedi.


Özellikle doğudaki Kürt kökenli vatandaşları istismar eden terör örgütü yandaşlarına seslenen Başbakan Erdoğan, "Sizler bu ülkede tek bayrak, tek vatan, tek devlet diyemediniz. Başka hesapların içerisinde oldunuz" diye konuştu.
Kendisine yönelik Obama benzetmelerine de tepkisini sürdüren Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, şunları söyledi: "Bizlerle alakalı Obama-Bush kıyaslaması yapanlar var. İnsaf sahibi olanlara sesleniyorum. Biz ne Obama'yız, ne Bush'uz. Biz biziz. Biz bize benzeriz. Bizi kimse birilerine benzetmesin. Ben Tayyip Erdoğan'ın. Ne Obama, ne Bush. İlla örneklemeler gerekiyorsa Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ten medeniyetin gerilerine kadar bakarsın. Bizim tarihimizde bunlar var. Obama'ya telgraf çekenler var. Terör örgütünün temsilcileri de çekiyor bu telgrafları. Türkiye'de bu ara böyle bir hastalık da var. Obama bir zenci, Amerika'da siyah-beyaz ayırımlarının yapıldığı o dönemlerde bir zenci olimpiyatlarda zaferi kazandığı zaman sırtına Amerika bayrağını alıp zafer turu atardı, acaba Türkiye'de şu anda Obama'ya zafer mektupları yazan terör örgütü temsilcileri bu ülkede Türk bayrağını omuzlarına alıp koşabildiler mi? Ülkemdeki birlik-beraberlik tablosuna kimse gölge düşürmeye kalkışmasın. Bu ülkede taş üstüne taş koyanın başımız üstünde yeri var." Erdoğan, açıklamasının ardından toplu açılışları gerçekleştirdi.

iha
Yayın Tarihi : 8 Kasım 2008 Cumartesi 16:26:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?