4
Mayıs
2024
Cumartesi
İSTANBUL

Gündüz doktor gece koro şefi

Kartal Lütfi Kırdar Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kulak Burun Boğaz Servisi Klinik Şefi Op. Dr. Arif Şanlı, boş zamanlarında da Kartal Musiki Derneği'nde koro şefliği yapıyor. Yıllardır hastalara şifa dağıtan Şanlı, mesleğinin getirdiği yoğun stres ve iş yoğunluğunu müzikle atıyor. 

Kartal Lütfi Kırdar Eğitim ve Araştırma Hastanesi KBB Servisi Klinik Şefi Op. Dr. Arif Şanlı, Kartal Musiki Derneği'nin başkanlığını ve koro şefliğini bir arada yürütüyor. Hastanede her gün bir çok insanı tedavi eden ve ameliyatlara katılan Dr. Şanlı, boş vakitlerinde ise Türk Sanat Müziği severlerin kulaklarının pasını siliyor. Eşi Emine Şanlı'da aynı koroda ses sanatçısı olarak görev yapan Op. Dr. Arif Şanlı, başkanlığını yaptığı Kartal Musiki Derneği'nde isteyen herkese nota, solfej, makam, usul dersleri de verdiklerini belirterek, "35 yıldır müzikle ilgileniyorum. Hekimliğin getirdiği stres ve yoğunluktan biraz olsun kendimi uzaklaştırıyorum. Müziğin ruhu dinlendirdiğine ve manevi olarak tedavi edici özelliği olduğuna inanıyorum. Dernek olarak amacımız ise gençlerimize Türk sanat Müziği'ni sevdirmek ve isteyen herkese ses ve enstrüman eğitimi vermek. Bizim profesyonel kurumlar gibi seçiçi bir politikamız yok. Türk Sanat Müziği'ni seven herkese kapımız açık. Gençlerimiz son yıllarda televizyonların da etkisiyle pop müziğine yöneliyor. Biz, çocuk ve gençlerden oluşturduğumuz korolarla keman, ud, kanun, tanbur, flüt, piano eğitimleriyle Türk Sanat Müziği'nin sevdirilmesine çalışıyoruz" dedi. 

Geçmişte de Türk Sanat Müziği ile ilgilenen tıp doktorlarının olduğunu kaydeden Op. Dr. Şanlı, "Ünlü bestekar Alaattin Yavaşça ve Nevzat Atlı'da aynı zamanda çok başarılı doktorlardı. Tıp ve müzik aslında çok farklı alanlar değil. Müzik ruhsal olarak tedavi edici özelliğe sahip" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 5 Kasım 2008 Çarşamba 14:39:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?