2
Mayıs
2024
Perşembe
İSTANBUL

Güne biber gazıyla başladılar

Beşiktaş’ta sabah erken saatlerde eylemcilerle polis arasında yaşanan çatışmadan okula giden öğrenciler ve işe giden vatandaşlar etkilendi. Polisin attığı biber gazından etkilenen İstanbullular gözyaşları içinde kaldı.

Dün Dolmabahçe ve Beşiktaş’ta başlayan olaylar bu sabah yine devam etti. Dolmabahçe’de sabah saatlerinde polisle eylemciler arasında çatışma yaşandı. Eylemcilerin attığı taşlara polisler biber gazı sıkarak karşılık verdi. İşe giden vatandaşlar ve okula giden öğrenciler atılan biber gazından etkilendi. Gözyaşları içinde kalan vatandaşlardan bazılarının koşarak uzaklaştığı görüldü.

Gazdan etkilenen sadece vatandaşlar değildi. Dolmabahçe Caddesi’nde görev yapan trafik polisleri de gazdan etkilenmemek için maske taktılar. Trafikte ilerleyen araçlardaki yolcular da dışarıda yaşananları camdan hayret dolu bakışlarla izledi. Öte yandan belediye ekiplerinin yol ortasındaki demir yığınlarını kaldırma çalışması devam ediyor.

Gezi parkı'na destek eylemleriyle başlayan olaylar dün gece Beşiktaş'ta yoğunluk kazandı. Göstericilerle polis arasındaki çatışmalar sabaha kadar sürdü.

İstanbul’daki gerginlik dün gece Başbakan Tayyip Erdoğan’ın çalışma ofisinin bulunduğu Beşiktaş’ta devam etti. Bir grubun taşlı saldırısı sonucu vapur iskelesine doğru çekilen polis, eylemci sayısı artınca müdahale etti. Gösterilerde yaralananlar, Beşiktaş'ta bulunan Bezmi Alem Valide Sultan Camii'ne getirildi. Camiye gelen çok sayıda gönüllü sağlık personeli, yaralılara ilk müdahaleyi yaptı.

Dolmabahçe tarafından gelen 100 kişilik yüzleri maskeli grup, Beşiktaş’ta Başbakanlık Çalışma Ofisi önünde bekleyen TOMA aracına ve Çevik Kuvvet ekibine taş attı. Polis ekipleri vapur iskelesine doğru geri çekildi. Göstericiler taş atmaya devam ederken, Dolmabahçe üzerinden Taksim Meydanı’na çıkmak isteyen grupla karıştı. Sayıları artan göstericiler polise taş atmayı sürdürünce biber gazı ve tazyikli suyla müdahale edildi. Eylemciler, Başbakanlık Çalışma Ofisi önünde görüntü almaya çalışan basın mensuplarına da taşlarla saldırdı. Göstericiler Barbaros Bulvarı ve İnönü Stadı önünde çift taraflı caddeyi ulaşıma kapattılar. Bazı göstericiler, barikat oluşturmak için TIR’ları da kullandılar. Yaralanan göstericiler Dolmabahçe Sarayı’nın yanındaki Bezmi Alem Valide Sultan Cami’ne götürülerek, doktor kontrolünden geçirildi ve yaraları sarıldı.

Deniz yoluyla takviye polis ekipleri sevkedildi

Beşiktaş ve çevresinde olaylar yoğunluk kazanırken bölgeye takviye polis ekipleri sevkediliyor. Takviye polis kuvvetinin bölgeye sevki deniz yoluyla yapılıyor. Balat sahilinden deniz motorlarına bindirilen polis ekipleri Beşiktaş'a gönderildi. Bu arada olaylarda yaralanan 2 polis de ambulansla hastaneye sevkedildi.

Polis cami bahçesine gaz bombası attı

Cami içerisinde doktor ve hemşireler yaralılara müdahale ederken, dışarıda polis ile eylemciler çatışmaya devam etti. Bazı göstericiler Bezmi Alem Valide Sultan Camii’nin bahçesine kaçtı.

Taksim ve çevresinde çıkan olayları protesto etmek için Beşiktaş Meydanı'nda toplanan gruplar polisle çatışmıştı. Saatlerce süren olaylar sonrası 02.00 sıralarında Beşiktaş Meydanı'ndaki olaylar sona erdi.

Göstericiler bir iş makinasını ele geçirdi

Göstericiler İnönü Stadı'nın yıkımı için bölgede bulunan bir iş makinasını ele geçirdi.

Göstericilerin direksiyonuna geçtiği kepçe Beşiktaş istikametine ilerliyor. Kepçenin üzerinde 10'a yakın gösterici bulunuyor. Kepçenin TOMA'ya doğru ilerlemesi üzerine polis gaz bombası attı.

Ancak gaz bombası kepçenin ilerleyişine engel olamadı. Bir süre sonra polis yoğun bir şekilde gaz atışı gerçekleştirdi. Çevik kuvvet polisleri eylemcileri gözaltına almaya başladı. Bir müddet daha ilerleyen iş makinasının kabininin yandığı görüldü. 

...
Yayın Tarihi : 3 Haziran 2013 Pazartesi 10:08:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?