3
Mayıs
2024
Cuma
İSTANBUL

Güngören ve Fatih'te yangın

Güngören ve Fatih'te meydana gelen 2 ayrı yangın, korku dolu anların yaşanmasına neden oldu. Güngören'de 4 katlı bir binanın çatı katında, elektrikli sobadan çıkan yangın, 8 çocuklu bir aileyi sokağa düşürdü. Fatih'te ise 2 katlı bir binanın üst dairesinde başlayan yangın, bina sakinlerine zor anlar yaşattı. 

Edinilen bilgiye göre Güngören, Tozkoparan Mahallesi, Eren Sokak'ta bulunan 4 katlı binanın çatı katında bulunan Bülent Zümrüttaş'a ait dairede saat 04.00 sıralarında yangın çıktı. Elektrikli sobadan çıktığı iddia edilen yangında Zümrüttaş ailesi, 8 çocukları ile birlikte kendilerini sokağa zor attı. Çocuklar arasında henüz 5 aylık olduğu belirtilen ve gözyaşları dinmeyen kundaktaki bebek, annesi tarafından sakinleştirilmeye çalışıldı. Anne Hülya Zümrüttaş, bir yandan gözyaşı dökerken, bir yandan daçocuklarını battaniyelere sararak, soğuktan korumaya çalıştı. Bu sırada itfaiye ekipleri de yangını söndürdü. Aile fertleri, olay yerine gelen ambulansta tedavi edildi. Sokakta kalan aileye komşuları yardım etmeye çalıştı. Baba Bülent Zümrüttaş'ın işsiz olduğu, çocukların ise çiçek satarak para kazanmaya çalıştığı öğrenildi. 

Fatih'teki yangın ise Karagümrük, Fevzipaşa Caddesi üzerinde inşaatı tamamlanmamış olan 2 katlı binanın üst katında yaşandı. Saat 04.30 sıralarında çıkan yangında, yan binada oturan bina sakinleri, kendilerini korku içinde sokağa attı. İtfaiye ekipleri yangına müdahale ederek, alevleri söndürdü. Her iki yangında da ölen ya da yaralanan olmazken, binalarda maddi hasar meydana geldi.

İHA
Yayın Tarihi : 18 Ocak 2008 Cuma 09:19:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?