4
Mayıs
2024
Cumartesi
İSTANBUL

Güngören'de çalışmalar sona erdi

Güngören'de temizlik çalışmaları bitti
Güngören'de dün gece meydana gelen patlamalardan sonra temizlik çalışmasının yapıldığı ve zarar gören iş yerleri ve evlerin tamir ettirildiği olay yerinde hayat normale dönmeye başladı.

Güngören Güven Mahallesi Menderes Caddesi'nde meydana gelen iki ayrı patlamada 17 kişi hayatını kaybederken, 154 kişi yaralanmıştı. Patlama neticesinde iş yerlerinde ve evlerde maddi hasar meydana gelmişti. Sabah saatlerinden itibaren olay yerindeki emniyet şeridinin kalkmasından sonra iş yeri sahipleri sokaktaki cam ve kırıkları temizledi. Kırılan cam ve çerçevelerin yerine yeni camlar ve çerçeveler takıldı. Tamir edilecek yerler ustalar yardımıyla onarıldı. Yapılan çalışmalar ve temizliğin ardından Menderes Caddesi'nde hayat normale döndü.

Olayda hayatını kaybedenler için vatandaşlar, patlama noktasına karanfil ve çiçekler ile "Ruhunuz şad mekanınız cennet olsun" yazılı not bıraktı.

Öte yandan ilk patlamadan sonra olayı camdan seyrettiğini belirten Behçet Sonat, "İkinci patlama olduğu sırada olayı ben ve eşim pencereden seyrediyorduk" dedi. Şarapnel parçalarının başının üzerinden sıyırarak, geçtiğini belirten Sonat, bomba parçalarının duvarını ve penceresini parçaladığını göstererek, "Olaydan yara almadan kurtulmamız büyük bir şans" şeklinde konuştu

..
Yayın Tarihi : 29 Temmuz 2008 Salı 00:00:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?