30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

Güngören'de parklara kene ilacı

Güngören Belediyesi, hava sıcaklıklarının artması ile birlikte sayıları giderek artan kene ve benzeri haşerelere karşı ilçedeki bütün park ve yeşil alanlarda ilaçlama yaptı.

İlaçlama öncesi anonslarla halkın parkları boşaltması istenirken, ilaçlama çalışmalarından sonra da uyarıcı pankartlar asıldı.
Güngören Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, kene ve benzeri haşerelere karşı savaş açtı. İlçedeki çocuk parkları, yeşil alanlar ve ağaç dipleri, kene ve diğer böceklere karşı ilaçlandı. İlaçlama öncesi sokaklarda dolaşan belediye araçlarından anons yapılarak, vatandaşların park ve yeşil alanlardan uzak durması istendi. Vatandaşların park ve yeşil alanları boşaltmasının ardından ekipler, bölgelerde ilaçlama yaptı.

İlçedeki tüm park ve yeşil alanların hemen hemen tamamı bu yöntemle ilaçlandı. Yapılan ilaçlama sonrası ise, "Bu parkta kene mücadelesi belediyemiz tarafından yapılmıştır" şeklinde halkı uyarıcı pankartlar asıldı. Vatandaşlar ise uygulamanın halkın sağlığı açısından oldukça önemli olduğunu belirterek, yapılan ilaçlama sonrası çocuklarını rahatlıkla parklara gönderebildiklerini söyledi.

İlaçlama çalışmaları sırasında ekipleri yönlendiren Güngören Belediyesi Veteriner İşleri Müdürü Dr. Engin Civan ise ilçedeki 47'ye yakın parkta ilaçlama çalışması başlattıklarını ifade ederek, "Keneler genellikle, ilkbahar ve yaz aylarında aktif hale geçen, insanlardan ve hayvanlardan kan emerek beslenen hayvanlardır. Biz de belediye olarak bunun önlemlerini alarak, çocuk parklarında, yeşil alanlarda kenelere karşı ilaçlama çalışmaları yapıyoruz. Bu yapılan ilaçlama sonrasında çocuklar parklarda rahatlıkla oynayabilir, keneye karşı akıllarında herhangi bir düşünce olmasın. Yeterli ilaçlama yapılmaktadır ve yapılacaktır" dedi.
 

iha
Yayın Tarihi : 10 Haziran 2009 Çarşamba 12:35:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?