30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

Güngörenliler ölenlerini andı

Güngören'de geçtiğimiz yıl art arda meydana gelen bombalı saldırılarda hayatını kaybeden 17 kişi, olayın yıl dönümünde sevenleri tarafından anılıyor.

Kınalı Caddesi Menderes Çıkmazı'nda meydana gelen iki ayrı patlamada 17 kişi ölmüş, çok sayıda kişi de yaralanmıştı. Bombalı saldırıların birinci yıldönümünde olay yerinde toplananlar, hayatını kaybeden yakınlarını andı. Çevredeki binalar Türk bayrakları ile süslendi.

Olay gecesi ilk patlamanın sesini duyan Doktor Refik Saydam İlköğretim Okulu 7'nci sınıf öğrencisi 12 yaşındaki Şeyma Özkan, annesi Selma ve babası Aydın Özkan ile birlikte balkona koşmuş, bu sırada yaşanan ikinci patlamada etrafa dağılan şarapnel parçaları Şeyma Özkan'a isabet ederek ölümüne neden olmuştu. Acılarının hala çok taze olduğunu belirten Aydın Özkan, "Bu acı hafiflemez. Her sokağa baktığımda buralarda aynı şeyleri görüyorum. Biz çıkıp Türk'üz diye konuşamıyoruz. Bazıları sağda solda, mecliste her türlü faaliyetlerine devam ediyor. Çalışıp, çıkar elde ediyorlar ama ben yavrumu kaybettim" dedi.

Olaydan yaralı kurtulan Uğur Kılıçarslan ise, bacağında platinle yürüyebildiğini söyledi. Kılıçarslan, olay sırasında arkadaşlarıyla birlikte telefon kulübelerinin yanında bulunduklarını belirterek, "Patlama oldu. Torpil patladı sandım. Bacağımın kırıldığını fark ettim ve yere düştüm. Uzun süre yürüyemedim. Bacağımda platinle geziyorum. Diz kapağım yok" diye konuştu.
 

iha
Yayın Tarihi : 27 Temmuz 2009 Pazartesi 16:36:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?