4
Mayıs
2024
Cumartesi
İSTANBUL

Gürcüler, Rusya'yı protesto etti

Türkiye'de yaşayan gürcüler, Rusya konsolosluğu önünde toplanarak, Rusya'nın Gürcistan'ı bombalamasını protesto etti.


Yaklaşık 60 kişilik grup, saat 16.00 sıralarında Rusya'nın Beyoğlu'nda bulunan konsolosluğu önünde toplandı. Ellerinde Gürcistan bayrakları ve "Barbarları durdurun, Rusya'yı durdurun" yazılı pankart taşıyan göstericiler, basın açıklaması yaptılar.


Grup adına açıklama yapan Pirosmani dergisi sahibi Şenol Taban tüm dünyaya seslenerek, "Hiçbir ayrım gözetmeksizin Gürcistan'ın her yerini bombalayan, bütün ülkeyi kana bulayan Rus barbarlarını durdurun" dedi.


Gürcistan tarihte az rastlanır bir savaş ile yüzyüze geldiğini söyleyen Taban, "Gürcistan'ın kendi içinde yaşayan farklı etnik topluluklarla bir savaşı yoktur. Abazalar, Osetler, Ermeniler ve Azeriler demokratik bir ülkede sahip olunabilecek tüm kültürel ve siyasal haklara sahiptirler. Bu Rusya'nın Gürcistan'ı yok etme savaşıdır. Çünkü Gürcistan Hazar havzasının enerji kaynaklarını batıya aktaran tek ülkedir" diye konuştu.


Gözyaşlarına boğulan Taban'ın yerine açıklamayı derginin yayın yönetmeni Fahrettin Çiloğlu tamamladı.


Çiloğlu, Gürcistan'ın daha önce Rusya'dan Güney Osetya bölgesinden yapılan saldırıyı durdurmasını istedi. Rusya bunu durdurmayınca da Gürcistan bölgede operasyonlar yaptı. Bu operasyon ardından da Rusya Gürcistan'a saldırdı. Rusya'nın amacı hazar denizindeki enerji kaynaklarına sahip olmaktır" şeklinde konuştu.
Açıklama sırasında Gürcü kadınlar da gözyaşları boğuldu. Sivil insanların öldürüldüğünü söyleyen kadınlar, buna bir an önce dur denmesi gerektiğini ifade etti.


Basın açıklaması ardından grup sessizce dağıldı.

iha
Yayın Tarihi : 10 Ağustos 2008 Pazar 17:54:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?