30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

'Güreş sporuna önem verilmiyor'

İstanbul Kâğıthane Geleneksel Yağlı Pehlivan Güreşlerinin altın kemerli Ağası Yusuf Yoldaş,” Medya güreşi unuttu bizler hatırlatacak ve ata sporumuz yağlı güreş Türk Basınında hak ettiği yerini alacaktır” dedi.

Yoldaş,” Milletimizin güreşe ilgi,sevgi,destek ve katılımını arttırmak üzere her türlü çağdaş iletişim teknolojisinden yararlanarak Güreş Federasyonu’nu, çalışmalarını,güreşle ilgili faaliyetlerini ve güreşçilerimizi daha geniş bir yaş yelpazesinde ,cinsiyet ayırımı gözetmeksizin,daha geniş bir coğrafyada ve özellikle büyük şehirlerimizdeki vatandaşlarımızın zihninde ve gönlünde daha çok yer işgal eden ve daha itibarlı bir konuma yükseltmek ve tanıtımı için Türk Basınına da büyük iş düşmektedir” ifadesini kullandı.

TV’LERDE GÜREŞ SPORU TANITILMALI

Türk Güreşinin ilgiye ve tanıtıma çok büyük ihtiyacı olduğunu hatırlatan Güreş Ağası Yusuf Yoldaş,” Etkin ve yaygın tanıtım ve halkla ilişkiler çalışmalarıyla toplumumuzun gözünde ve gönlünde güreş sporunu daha itibarlı kılmak, kitlerere yaymak ve tanıtmak zorundayız.

Görsel, işitsel ve yazılı medya ile kurumsal ilişki ve iletişimi her iki taraf için de daha sağlıklı, verimli ve uyumlu bir düzeye yükseltmek gerekmektedir. Güreşimizi konu eden dizi filmler, CD’ler, belgeseller vd. kitlesel iletişim ve tanıtım ürünleri hazırlamak, yayınlamasını sağlamak yoluyla geniş halk kitlelerine ulaşarak Türk güreşini toplumumuza sevdirmek, özellikle gençlerin güreş sporu ile kaynaşmasını ve katılımını arttırmak için TV’lerde güreş programı sayısını artırmak gerekiyor.

Güreş ile ilgili rapor, süreli yayın, araştırma ve akademik yayın çalışmalarını yapmak, ilgili kurum, kuruluş ve kişilerle düzenli şekilde ulaştırılmasını temin etmek olduğunu özellikle belirtiyorum.” İfadesini kullandı.

GELENEKSEL GÜREŞLER

Yoldaş,”Haydi güreşe koş kalmasın tribünler boş mantığı ile Turistik bölgelerimizdeki yağlı, plaj, karakucak güreşi organizasyonlarının sayısını artırarak uluslar arası tanıtımını sağlamak gerekiyor. Yağlı güreşte kulüplerimizin sayısını arttırarak ülke genelinde düzenlenen geleneksel güreşleri belirli bir disiplin altına alınmalı, kış aylarında salonlarda yağlı güreş yapılması sağlanmalı. Ayrıca FİLA takvimine yeni eklenen plaj güreşine özellikle turistik bölgelerde düzenleyeceğimiz organizasyonlarla destek vermek, ülke tanıtımına katkı sağlamak gerekiyor” yorumunu yaptı.

Güreş ağası Yusuf Yoldaş, Geleneksel Yağlı Pehlivan Güreşlerinin de 7 Haziran 2009 Pazar günü yapılacağını da sözlerine ekledi.
 

FETHİ SATICI-kenthaber
Yayın Tarihi : 4 Mayıs 2009 Pazartesi 12:35:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?