3
Mayıs
2024
Cuma
İSTANBUL

Gürpınar'ın yolları çamur deryası

Yakuplu ile birlikte Beylikdüzü ilçesine bağlanan Gürpınar'da yatırımlar durdu. Adnan Kahveci Mahallesi'nde yaşayan vatandaşlar, yatırımların durması nedeniyle cadde ve sokakların çamur deryasına döndüğünü ifade etti.



Çamurdan dolayı sokağa çıkmaya çekindiklerini belirten mahalle sakinleri, çocukları 'çamura batmasın' diye okullarına götürüp getirdiklerini kaydetti. İki buçuk ay önce yol çalışmaları durduğu için belediye binasına kadar yürüyüp eylem yaptıklarını söyleyen vatandaşlar, belediyenin eylemden sonra göz boyama kabilinden yollara asfalt kırığı döktüğünü ifade etti. Özellikle Osmanlı Caddesi ve Esentepe Caddesi'nde söz verilen asfaltlama çalışmalarının yapılmadığı iddiaları, belde belediye başkanı ve yeni ilçe Beylikdüzü Belediye başkan adayı MHP'li Velittin Küçük'ü kızdırdı. Şikâyet edenlerin siyasi rakipleri olduğunu ileri süren Küçük, hizmetlerinin durmadığını ve asfaltlama çalışmaları da dahil bütün yatırımları vaat ettikleri gibi gerçekleştirmek üzere olduklarını söyledi. Belediyenin Beylikdüzü'ne bağlanmasının hizmetlere yansımadığını belirten Küçük, bu iddiaları dile getirenlere 'Gürpınar'da yaşamıyorlar herhalde' sözleriyle tepki gösterdi. Yeni Belediyeler Kanunu çerçevesinde Beylikdüzü, Gürpınar ve Yakuplu, ilk kademe belediyelerinin katılımı ile Beylikdüzü ilçesi oluşturuldu. Beylikdüzü, kendi 5 mahallesiyle birlikte Gürpınar'a bağlı 3, Yakuplu'ya bağlı 2 mahalle ile birlikte toplam 10 mahalleli bir ilçe oldu.

Zaman
Yayın Tarihi : 23 Aralık 2008 Salı 10:33:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Ahmet Cantürk IP: 212.175.40.xxx Tarih : 23.12.2008 19:03:05

Sayın başkan şikayet edenleri siyasi rakipleri olmakla suçluyor. Vatandaş nasıl bir başkanın rabi olabilir. Velevki siyasi rakip olsun; sayın başkanın oraya hizmet götürmesi gerekmiyor mu? Haberde adres verilmiş fotoğraf çekilmiş. İnsanda biraz utanma olur. Başkan "Bunlar her halde Gürpınar'da yaşamiyorlar" demiş, bende diyorum ki "Acaba başkan nerenin başkanı" eğer Gürpınar'ın başkanı olsaydı açık adresi verilmiş bir yer için o kadar net konuşmazdı.