6
Mayıs
2024
Pazertesi
İSTANBUL

Gürtuna: İstanbul’u ayağa kaldırmak şeref borcumuzdu

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin çalışmalarına 1999 yılında başladığı "TEM Otoyolu Metris Kavşak Düzenleme İnşaatı"nın temeli, bugün Başkan Ali Müfit Gürtuna’nın da katıldığı bir törenle atıldı.

Gaziosmanpaşa Cumhuriyet Mahallesi’nde gerçekleştrilen temel atma törenine; İstanbul Büyükşehir Belediyesi Yatırımlardan Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı Şaban Erden, Genel Sekreter Yardımcısı Erdoğan Soydan, Ulaşım Daire Başkanı Rafet Bozdoğan, Fen İşleri Daire Başkanı Yunus Balta, Kiptaş Genel Müdürü İsmet Yıldırım ile bölge muhtarları ve vatandaşlar da katıldı.

Temel atma töreninde vatandaşlara hitap eden İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ali Müfit Gürtuna; İstanbul’un 10 yıl öncesine kadar altyapıdan ve hizmetten yoksun bir şehir olarak anıldığını belirterek, şimdi İstanbul’un dört bir yanında dev yatırımlar gerçekleştirdiklerini söyledi.

5 yıl önceki yerel seçimlerde Belediye Başkanı seçildikten hemen bir sonraki gün Gaziosmanpaşa Meydan Düzenleme İnşaatı’nın temelini attıklarını belirten Başkan Gürtuna, şöyle konuştu; "Bugün İstanbul’un her yerinde altyapı problemi bitti, dereleri ıslah edildi, doğalgaz geldi, bütün su şebekeleri yenilendi ve İstanbul musluklarından içilebilir su akan bir şehir haline geldi. İstanbul’da 68 derenin ıslahını bitirdik, 9 baraj yaptık, yeşillendirilmedik alan bırakmadık. Hatta bize ait olmayan TEM ve E-5 kenarlarını yeşillendirdik diye soruşturma geçirdik. Ama yılmadık..."

"İstanbul’a 100 Yeni kavşak ve 500 Kilometre Yol..."

Ulaşımda da dev hamleler gerçekleştirdiklerini ifade eden Başkan Ali Müfit Gürtuna; İstanbul’un her yerinde 100’den fazla kavşak yaparak düğümlenen noktaları açtıklarını, 500 kilometre yeni yol yaptıklarını ve mevcut yolların kapasitelerini arttırdıklarını kaydetti. Büyükşehir Belediye Başkanı sözlerini şöyle sürdürdü;

"İstanbul’u ayağa kaldırmak, İstanbulluya layık bir şehir üretmek bizim şeref borcumuzdu. Allah’a şükür bu borcu yerine getirdik. Hizmetlerimiz neticesinde Haliç ve Marmara denizleri temizlendi. İstanbul’a ’Mavi Bereket’ geri döndü. İstanbul artık balık cennetine döndü. Allah’a şükür yaptığımız hizmetleri Halık da halk da balıklar da görüyor... İstanbullular artık taze balık yiyor. Denizlerimizde 3’e düşen balık çeşidi şimdi yeniden 100 çeşide yaklaştı."

"Vezneciler-Sultançiftliği Tramvay Hattı kısa zamanda bitirilecek!..."

Konuşmasında çalışmaları durdurulan Vezneciler-Sultançiftliği Cadde Tramvayı İnşaatı’na da değinen Başkan Gürtuna; bu projeye büyük bir hevesle başladıklarını, ancak çalışmaların Koruma Kurulu tarafından durdurulduğunu hatırlattı. Gürtuna, "Bu engeli de aşarak Vezneciler-Sultançiftliği Cadde Tramvayı İnşaatı’nı en kısa zamanda tammalayacağız" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından diğer protokol üyeleri ile birlikte Metris Kavşağı’nın temelini atan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ali Müfit Gürtuna’yı, vatandaşlar ve çocuklar yoğun sevgi gösterileriyle uğurladılar.

İstanbul’un en büyük yerleşim birimi olan Gaziosmanpaşa, Arnavutköy, Sultançiftliği bağlantılarındaki trafik sıkışıklığını da sona erdirecek çalışma ile TEM Otoyolu’nu Gaziosmanpaşa merkezine bağlayan Hekimsuyu Caddesi ile Abdi İpekçi Caddesi’nin kesiştiği noktadaki trafik sıkışıklığına ait problemlerin acilen çözülebilmesi amaçlanıyor. Metris Kavşağı’ndaki mevcut kolların iyileştirilmesiyle, bu bölgedeki trafik kazalarına sebebiyet veren sorunlar da çözülecek.

Kavşak Tamamlandığında;

- Otogar-Esenler yönünden gelip TEM Otoyolu’nun Edirne istikametine gitmek isteyen sürücü A Kolu, TEM Otoyolu’nun Ankara istikametine gitmek isteyen sürücü I Kolu, Eski Edirne Asfaltı’nın Topkapı istikametine H Kolu ve Sultançiftliği istikametine ise, K Kolu’nu kullanarak ulaşımını sağlayabilecek.

- Eski Edirne Asfaltı güzergahı ile Topkapı yönünden gelip TEM Otoyolu’nun Ankara istikametine gitmek isteyen sürücü I Kolu ile ulaşımını sağlayabilecek.

- Eski Edirne Asfaltı güzergahı ile Sultançiftliği yönünden gelip TEM Otoyolu’nun Edirne istikametine gitmek isteyen sürücü E Kolu, TEM Otoyolu’nun Ankara istikametine gitmek isteyen sürücü I Kolu’nu kullanarak ulaşımını sağlayabilecek.

- TEM Otoyolu’nun Ankara yönünden gelip, Eski Edirne Asfaltı Sultançiftliği istikametine gitmek isteyen sürücü D Kolu, Otogar-Esenler istikametine gitmek isteyen sürücü B Kolu ve Eski Edirne Asfaltı Topkapı istikametine ise C Kolu’nu kullanarak ulaşımını sağlayabilecek.

- TEM Otoyolu’nun Edirne yönünden gelip, Otogar-Esenler istikametine gitmek isteyen sürücü G Kolu, Eski Edirne Asfaltı-Topkapı istikametine gitmek isteyen sürücü F Kolu ve Eski Edirne Asfaltı-Sultançiftliği yönüne gitmek isteyen sürücü ise K Kolu’nu kullanarak ulaşımını sağlayabilecek.


www.ibb.gov.tr
Yayın Tarihi : 17 Şubat 2004 Salı 19:12:41
Güncelleme :20 Şubat 2004 Cuma 20:05:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?