6
Mayıs
2024
Pazertesi
İSTANBUL

Gürtuna Amerikan Ortodox Kilisesi Yetkilileri ile görüştü.

Amerikan Ortodoks Kiliseleri Heyeti, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ali Müfit Gürtuna’yı ziyaret ederek bir süre görüştü. Görüşmede İstanbul Büyükşehir Belediyesi Dış İlişkiler Müdürü Veysel Köse ve Basın Danışmanı Mehmet Ali Bulut da hazır bulundu.

İstanbulda yaşanan terör olayları nedeniyle Başkan Gürtuna’ya taziyelerini sunan Heyet Başkanı Anthony Limberakis, konuyla ilgili olarak Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve İstanbul Valisi Muammer Güler ile de görüşeceklerini ifade ederek, terörden zarar görenlere Ortodoks Cemaati olarak bağışta bulunacaklarını kaydetti.

Heyet Başkanı Limberakis, "Hükümetinizin çalışmalarından çok memnun ve ümitliyiz. Ortodoks Cemaati’nin Ruhban Okulu mülkiyet hakları ve ekümeniklik konularında da gelişme kaydedileceğini umuyoruz. İstanbul hoşgörü kültürünün yaşandığı güzel bir şehir, bu kültürün gelişerek devam etmesini diliyoruz" dedi.

Ortodoks Cemaati’nin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Gürtuna da, "İstanbu dünya tarihinde birarada yaşama kültürünün en iyi örneğidir ve gurur kaynağımızdır. Biz İstanbul’da bugüne kadar din ayrımı gözetmeksizin tüm İstanbullulara destek vermeye, katkıda bulunmaya çalıştık. Bundan sonra da desteğimiz devam edecek" şeklinde konuştu.

www.ibb.gov.tr
Yayın Tarihi : 7 Şubat 2004 Cumartesi 15:24:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?