1
Mayıs
2024
Çarşamba
İSTANBUL

Gürültü yapanın vay haline

Belediye gece gündüz denetim yaparak gürültü kirliliğine neden olan eğlence yerlerine 12 bin YTL,konutlara ise 400 YTL ceza kesecek. Kurallara uymayanlar 2. denetimde cezanın iki katını ödeyecek.

İstanbul'da, özellikle de yaz aylarında eğlence yerlerinin daha hareketlenmesi sonucu meydana gelen gürültü kirliliğine son... İstanbul Büyükşehir Belediyesi, denizden ve karadan gün boyu yapacağı denetimlerle, gürültü kirliliğine neden olan eğlence yerleri, şantiye ve fabrikalara 12 bin YTL, sanayi ve küçük ölçekli işletmelere 4 bin YTL, konutlara ise 400 YTL para ceza kesecek. Kurallara uymayanlara ikinci denetimde cezanın iki katı, üçüncü denetimde ise cezanın üç katı para cezası uygulanacak. Çevre ve Orman Bakanlığı'ndan denetleme ve ceza işlemler yetkisini devralan İstanbul Büyükşehir Belediyesi, ekipler oluşturarak eğlence, şantiye, fabrika ve sanayi kuruluşlarını gündüzgece denetleyecek. Kış döneminde Anadolu ve Avrupa Yakası'nda birer ekip denetimlere devam ederken, yazın gündüz yedi ekip, geceleri de biri denizden, ikisi karadan olmak üzere toplam 3 ekip denetimleri sıklaştıracak.

EĞLENCE YERLERİNE UYARI 

Özellikle boğaz çevresinde bulunan eğlence yerlerine bu sezon yüksek ses düzeylerini aşmamaları konusunda uyarılar yapan belediye yetkilileri, eğlence yerlerinin yöneticileriyle gürültü kirliliğine çözüm bulmak amacıyla yaptığı iki toplantıda, eğlence yerlerinin sahiplerinden tedbir almaları, gerekli yalıtımları yapmaları ve belirledikleri ses seviyelerinin aşılmamasını talep ettiler. Büyükşehir Belediye Başkanlığı, geçen yıl aldığı Encümen Kararı ile çalışma saatleri hafta içi 24.00, hafta sonu 01.00 saatlerinden sonra açık alanda müzik yayınının yapılmasını yasaklamıştı. Geçen yaz boğazdaki eğlence yerlerinin aşırı gürültü yapması, vatandaşların şikâyetlerine neden olmuş bazı eğlence yerleri bu nedenle kapatılmıştı. Haftanın yedi günü yapılacak olan denetimler, özellikle Bakırköy, Sarıyer, Beykoz ve Şile'de yoğunlaştırılacak.


ajanslar
Yayın Tarihi : 12 Ocak 2007 Cuma 10:27:32
Güncelleme :12 Ocak 2007 Cuma 17:33:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?