30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

Güven Timleriyle güvenli sokaklar

İstanbul Emniyet Müdürlüğü görevine getirilen Hüseyin Çapkın, kapkaç, yankesicilik, kaldırımcılık ve dolandırıcılık gibi olaylara müdahale etmek için güven timleri projesini hayata geçirdi.

Seyyar satıcı ve esnaf kılığında kalabalık bölgelerde görev yapacak güven timleri, olaylara anında müdahale edecek.

Hüseyin Çapkın'ın göreve gelmesiyle İstanbul Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü bünyesinde kurulan güven timleri çalışmaya başladı. Halkın yoğun olduğu ilçe merkezlerinde esnaf gibi gözüken güven timleri, olası bir suç halinde olaya anında müdahale edebilecek.

3 aşamalı eğitimden geçirilen güven timini polisleri, şehrin kalabalık bölgelerinde saç sakal bırakarak esnaf ve seyyar satıcı görüntüsü altında görev yapacak. Temek amacın suçlunun polisi görmeden polisin suçluyu suçüstü yakalaması olan güven timi projesinde görevli polis memurları, çalıştıkları bölgedeki esnaf, okul ve kurum yöneticilerinden de destek alacak ve destek aldıkları esnafa kartvizit dağıtarak kendilerine kolayca ulaşılmasını sağlayacak.

İstanbul'un en yoğun yerlerinden biri olan İstiklal Caddesi'nde 24 saat görev yapacak olan 70 güven timi polisi, Beşiktaş'ta 15 ve Şişli'de de 30 personeli ile suçları önlemeye çalışacak. Güven timi elemanlarına her hafta performans değerlendirme toplantısı yapılacak. Bu toplantıda ekiplere puanlar verilerek haftanın timi seçilecek ve ödüllendirilecek.

Güven timleri 10-12 Ağustos tarihleri arasında yaptıkları operasyon da 8 yankesicilik, 36 narkotik madde, evden hırsızlık olayları olmak üzere toplam 74 olayı aydınlattılar. Bu operasyonlar kapsamında 118 kişi gözaltına alındı.
 

iha
Yayın Tarihi : 13 Ağustos 2009 Perşembe 17:35:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?