30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

Güvenli Yaşam Gönüllüleri projesi

İstanbul Valisi Muammer Güler, bu yıl içinde uygulamaya konulacak olan "Güvenli Yaşam Gönüllüleri" projesinin tanıtımını yaptı. Afet konusunda verilecek eğitimleri kapsayan projeye ilişkin İstanbul'un 10 meydanında 2 gün boyunca tanıtım yapılacak.

Muammer Güler, Taksim Meydanı'nda "Güvenli Yaşam Gönüllüsü" projesine destek veren sanatçılar Nedim Saban, Ali Uyandıran ve BKM Mutfak oyuncuları ile projenin tanıtımı için bir araya geldi. Törende konuşan Vali Güler, "Bu proje ile deprem eğitimi alınacak. Unutmayın ki bir saatlik eğitim bir ömre bedel. 17 Ağustos depreminde 72 saatte kimse ne yapacağını bilmediği için çok sayıda ölüm gerçekleşti. O nedenle depremle ilgili eğitime çok önem veriyoruz. Allah bir daha yaşatmasın. Ama eğitim çok önemli.
Bizde böyle bir proje gerçekleştirdik. Bu projeye herkesin katılmasını bekliyoruz" dedi.

Sinema oyuncusu Nedim Saban ise, "Bizde bununla ilgili bir tiyatro gösterisi hazırladık. Gerçekten deprem eğitimi şart. Bu proje çok önemli" diye konuştu.
Güler daha sonra meydana kurulan oyun alanında "Tehlike Avı" isimli çizgi filmin içeriğinden uyarlanan labirentte çocuklar ile birlikte gezdi. Güler, herkesi proje kapsamında oluşturulan www.guvenliyasam.org adresini ziyaret etmeye davet etti.

Öte yandan, proje kapsamında Taksim Meydanı ile aynı anda Galatasaray, Mecidiyeköy, Levent, Beşiktaş, Bakırköy, Pendik, Bağcılar, Kadıköy ve Bağdat Caddesi'nde etkinlikler düzenlendi. İstanbul'un 10 meydanında 2 gün boyunca sürecek etkinliklerde İstanbullulara afete hazırlık konusunda bilgiler verilecek. Etkinliklerde "Güvenli Yaşam Gönüllüsü" olmak ve bu konuda eğitimlere katılmak isteyenlerin kaydı da yapılacak.
 

iha
Yayın Tarihi : 16 Ağustos 2009 Pazar 18:39:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?