30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

Haç çıkarmak için kıyasıya yarıştılar

Hıristiyanlık inanışına göre Hz. İsa'nın doğumunun ve vaftiz edilişinin 2009. yılı nedeniyle Fener Rum Patrikhanesi'nde ayin düzenlendi.

Ayinin ardından her sene yapılan denizden haç çıkarma yarışı gerçekleştirilirken, Hıristiyan gençler soğuk havaya rağmen denize atlayarak birbirleriyle yarıştı.

Denizden haç çıkarma töreni öncesinde Fener Rum Patrikhanesi'nde Fener Rum Ortodoks Patriği Başpiskopos Dimitri Bartholomeos Ankondoni'nin yönettiği bir ayin düzenlendi.

Ayinde dualar okunmasının ardından Bartholomeos ve ayine katılanlar, güvenlik önlemleri altında sahile doğru yürüdü. Bu sırada geniş güvenlik önlemleri alındığı gözlendi. Toplu halde Balat sahile gelinmesiyle birlikte Bartholomeos elindeki haçı denize fırlattı.

Tekneyle açılan 8 genç ise, denize atlayarak haçı çıkarmak için birbirleriyle kıyasıya yarıştı. Soğuk havada çekişmeli geçen yarışın ardından Yunanistan'dan gelen Yourgos Mikailidis isimli genç, haçı denizden çıkararak birinci oldu. Üşüdükleri gözlenen gençler kıyıya çıkarken, Patrik Bartholomeos birinci olan gencin boynuna haç taktı

İHA
Yayın Tarihi : 6 Ocak 2009 Salı 13:34:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?