3
Mayıs
2024
Cuma
İSTANBUL

Hacı adayları kutsal topraklara uğurlandı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, İstanbul Müftülüğü ve Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TURSAB), kutsal topraklara gidecek hacı adayları için bir uğurlama töreni düzenledi.
 
Kutsal topraklara gidecek 5 bin İstanbullu hacı adayı öğle namazını müteakiben Eyüp Sultan türbesini ziyaret etti. Hacı adayları daha sonra Mehter Takımı'nın çaldığı marşlar eşliğinde uğurlama töreninin düzenlendiği Feshane Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi'ne gitti.
Törene, Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Necmettin Nursaçan, TURSAB Başkanı Başaran Ulusoy, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Hüseyin Eren, İstanbul Müftüsü Mustafa Çağrıcı, Eyüp Belediyesi Teknik Başkan Yardımcısı Ahmet Malatyalı katıldı. Törende Kur'an-ı Kerim okundu, dua edildi. Programa katılan hacı adaylarına daha sonra etli pilav ve ayran ikram edildi.
 
Prof.Dr. Mehmet İpşirli, uğurlama töreninde "Surre Alayları ve Hacı Uğurlama şekilleri hakkında bir konuşma yaptı. Necmettin Nursaçan ise haccın faziletinden bahsetti. Hafız Adem Karabey, hacılara bir kaside okudu. Eyüp Müftüsü İsa Gürler de hacı adaylarına karşı bir selamlama konuşması yaptı.
 
İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Hüseyin Eren, "Toplumumuzun örfünde bulunan hacı uğurlama merasiminin unutulmaması için bunu yaşatmak istedik" dedi.
 
TURSAB Başkanı Başaran Ulusoy ise hacı adaylarına yaptığı konuşmada, "Bütün şirketin yetkilileri emrinizdedir. Orada tüm görevliler size en iyi şekilde hizmet edecektir. Bu yıl tüm hacılarımıza yemekli servis yapılacak. Kadınlarımız artık eskisi gibi orada kazanlarda yemek pişirmeyecek" diye konuştu.
 
İstanbul Müftüsü Prof.Dr. Mustafa Çağrıcı ise, eski alimlerin hayatı hacca benzettiğini belirterek "Çünkü Hac Allah içindir. Hac bizi Resul'e götüren muhteşem bir ibadet yoludur. Hac bir nasiptir. Hac bir Allah hakkıdır. Rabbimize karşı bir borçtur" ifadelerini kullandı.
Tören, tasavvuf musikisi konseriyle sona erdi.
İHA
Yayın Tarihi : 26 Kasım 2006 Pazar 18:26:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?