3
Mayıs
2024
Cuma
İSTANBUL

Hacı adaylarına 'Hackart'

Türk Telekom, Türk Hacı adaylarına Hac ve Umre ziyaretlerinde Türkiye'deki yakınlarıyla daha ile ucuza konuşabilmeleri için "HacKart" adında yeni bir hizmet sunuyor.


Türk Telekom'dan yapılan yazılı açıklamada, Türk hacı Hacılarına hem Türkiye'deki yakınları ile hem de kendi aralarında en uygun ücretlerle konuşabilme imkânı sağlayan, "HacKart" kontörlü telefon kartı'nın Suudi Arabistan Telekom şirketine ait Al Jawal GSM operatörü ve Türk Telekom işbirliğiyle geliştirildiği bildirildi.
Türk Telekom güvencesi altında konuşma imkanı sağlayan "HacKart" uygulaması ile, Türk Hacı ve Umre ziyaretçilerine Suudi Arabistan'da kullanılmak üzere Suudi Telekom GSM operatörü Al-Jawal firmasına ait ön ödemeli (kontörlü) kartlar sağlanacağı belirtilen açıklamada, hizmetten yararlanmak isteyen Hacılarımıza teslim edilecek olan bu kartlar içinde 40 kontör bulunacak ve Suudi Arabistan'a gittiklerinde kullanıma açılacağı bildirildi. Böylelikle Hacı adayları Türkiye'deki yakınları ve Suudi Arabistan'daki tüm diğer operatörlerin müşterileri ile konuşma yapabilecekleri kaydedildi.


İlk başta verilen kontör miktarı bitince Suudi Arabistan'daki Al-Jawal bayilerinden ilave kontör satın alınabileceği, kontör yükleme işlemi ise Türkçe menüler ile sağlanacağı belirtilen açıklamada, "HacKart" sahiplerinin Suudi Arabistan'da iki ve Türkiye'de belirleyecekleri bir numara ile yüzde 25 indirimli konuşabilecekleri ve diğer GSM operatörleri ile karşılaştırıldığında ise yüzde 94'e varan indirimli fiyatlarla konuşma imkânına kavuşacakları kaydedildi.


Açıklamaya şöyle devam edildi: "Türk Hacı adayları Suudi Arabistan'a gittiklerinde bu ülkenin GSM firmalarına ait kontörlü kartları zaten satın alarak kullanıyorlar. Ancak, Hac sezonundaki yoğunluk sebebiyle kartların temininde zorluk yaşanıyor. Söz konusu kartların Türkiye'de dağıtılması ile Hacı adaylarımızın bu mağduriyetinin önlenmesi amaçlanıyor"

iha
Yayın Tarihi : 3 Ekim 2008 Cuma 16:54:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?