8
Mayıs
2024
Çarşamba
İSTANBUL

Hakaretin faturası ağır oldu

İstanbul’da semt pazarlarından kaldırılan balık tezgahları birçok ilçede tekrar açıldı fakat Bağcılar Belediyesi’ne izin çıkmadı.

Bunun üzerine Bağcılar’da balıkçılık yapan balıkçılar 2004 yılında yaşanan ilginç bir olayı şikayet ettiler. Şikayette “Balıkçı dönemin Belediye Başkanı Feyzullah Kıyıklık’a argolu konuşunca bütün balıkçılar kaldırıldı” denildi.

Bağcılarda balıkçılık yapan H.B.’nin iddiasına göre 2004 yılında dönemin Belediye Başkanı Feyzullah Kıyıklık bir balıkçının kendisine argolu konuştuğu için tüm balıkçıların tezgahlarını kaldırttı.

İstanbul’da birçok semt pazarından kaldırılan balık tezgahları AB standartlarına uygun görünümü ile tekrar hizmete açıldı fakat Bağcılar’da balıkçıların tezgah açmasına izin verilmedi. Bunun üzerine Bağcılar’da balıkçılık yapan H.B. 2004 yılında yaşanan bir olayı anlatarak kafaları karıştırdı. H.B şöyle konuştu:

"NEDEN BAĞCILAR'A İZİN YOK"

“Ben semt pazarlarında balık satışı yapmaktayım fakat Bağcılar Belediyesi balık satışına izin vermiyor. Sebebi 2004 belediye seçimlerinde dönemin Belediye Başkanı Feyzullah Kıyıklık semt pazarını gezerken esnafla selamlaşırken bir balıkçının argolu konuşması neticesinde bütün balıkçı tezgahlarını pazarlardan kaldırdı.

Başkan hakaret eden kişiyi şahsına hakaretten veya makamına hakaretten dolayı mahkemeye verebilirdi. Vermedi ve balıkçıların hepsini kaldırttı. Avrupa standartlarına uygun açmıyormuşuz bu yüzden izin vermiyormuş. İstanbul’un bütün semt pazarlarında balık satışına izin verildi. Bağcılar’dan hala izin çıkmadı. Zabıta amirinden tutun memuruna kadar hepsi biliyor hakaretten dolayı balık tezgahlarının açılmadığını. Bizde balık tezgahlarımızı açmak istiyoruz.”

Bacılar Belediyesi ise semt pazarlarından kaldırılan balık tezgahlarına ilişkin “Koku yaptığı için balık tezgahları kaldırıldı” şeklinde açıklama yapıldı.

Vatan
Yayın Tarihi : 28 Ocak 2012 Cumartesi 19:18:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?