4
Mayıs
2024
Cumartesi
İSTANBUL

Haliç için 3 milyon euroya özel tekne

İstanbul Deniz Otobüsü İşletmeleri (İDO) 2010 Kültür Başkenti İstanbul'un incisi Haliç için 3 milyon Euro'luk özel tekne yaptıracak.

Haliç Köprüsü'nün altından geçerek Üsküdar'a gidecek teknenin tavanı tamamen cam olacak.

Pencereleri Haliç manzarasının rahatlıkla izlenebilmesi için panoramik şekilde dizayn edilecek ve 600 kişilik teknelerden 3 tane üretilecek.

Haliç gezi teknelerini 9 milyon 570 bin Euro bedelle Almar Gemi İmalat ve Atlas Teknik İnşaat San. iş ortaklığı hazırlayacak. Her bir yolcu teknesi 3 milyon 190 bin Euro'ya mal olacak. 2010 Kültür Başkenti seçilen İstanbul için 3 özel tekne sipariş ettiklerini kaydeden İDO Genel Müdürü Ahmet Paksoy "İstanbul'un incisi Haliç'te de İtalya'nın Venedik ve Hollanda'nın Amsterdam şehirlerinde yapılan özel kanal turlarına benzer özel kültür gezileri düzenleyebileceğiz. Vatandaşlar her tarafı cam olan bu tekneler ile Haliç'in ve İstanbul'un en güzel yerlerini rahatlıkla seyredebilecek. Tamamen özel dizayn olarak üretilecek bu tekneler Üsküdar-Haliç arasında çalışacak." diye konuştu.

Özel dizayn edilecek yolcu teknelerinin Haliç-Üsküdar arası seferlere yeni bir standart getireceğini kaydeden Paksoy, "Engellilerin kullanabileceği, İDO standartlarında çevreci bir yolcu motoru yapıyoruz ve bu örnek bir proje olacak." dedi.

Zaman
Yayın Tarihi : 19 Aralık 2008 Cuma 20:37:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?