30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

Haliç mazoda bulandı

 Haliç Köprüsü üzerinde aşırı hız nedeniyle meydana gelen kazada, takla atan minibüsün bagajına monte edilmiş mazot deposu patladı. Depodaki 1 ton mazot Haliç Köprüsü'ne aktı. Kazada sonrası minibüs sürücüsü olay yerinde bulunamadı.

Edinilen bilgiye göre olay saat 05.00 sıralarında meydana geldi. D-100 Karayolu üzerinden Topkapı istikametine ilerlemekte olan 34 BP 1730 plakalı minibüs, aşırı hız nedeniyle kontrolden çıkarak takla attı. Haliç Köprüsü üzerindeki bariyerleri parçalayan minibüs hurdaya döndü. Polis uzun süre minibüs içinde ve çevrede sürücüyü aradı. Sürücü tüm aramalara rağmen bulunamadı.

Parçalanan minibüsün bagajına monte edilmiş mazot deposu da kaza sırasında delindi. Depodaki yaklaşık 1 ton mazot Haliç Köprüsü üzerine döküldü. Kaza sırasında aracın patlamaması, köprü üzerinde büyük bir facianın meydana gelmesini önledi. İtfaiyenin olay yerinde tedbir almasının ardından depodaki mazot tamamen boşaltılarak, minibüs çekici ile kaldırıldı. Kaza sonrası kapanan yol da aracın kaldırılmasından sonra yeniden trafiğe açıldı.
 

iha
Yayın Tarihi : 4 Nisan 2009 Cumartesi 10:27:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?