1
Mayıs
2024
Çarşamba
İSTANBUL

Haliç'te ücretsiz kültür gezileri

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, "Kültür gezileriyle İstanbul'u yeniden İstanbullular'a tanıtma çabamız var" dedi.

"Haliç Medeniyetinde Yolculuk Projesi" kapsamında bugün başlatılan kültür gezileri, Feshane Uluslararası Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen törenle tanıtıldı.

Törende konuşan Topbaş, kentteki zenginliklerin yeterince tanıtılmasını amaçladıklarını belirterek, şöyle dedi:

"İstanbullular olarak İstanbul'u ne kadar tanıyoruz? İşte kültür gezileriyle İstanbul'u yeniden İstanbullular'a tanıtma çabamız var. Haliç'te bir zamanlar Boğaz'ı kıskandıran yalılar olduğunu hep gravürlerden görüyoruz. Haliç, bugün biraz hüzünlü ve üzgün. Geçmişte Haliç'te balık tutulduğunu ve yüzüldüğünü çok iyi hatırlıyorum."

Haliç'te geçmişten bugüne kalan zenginliklerin bu kültür gezileriyle vatandaşlara tanıtılacağını kaydeden Topbaş, ancak ücretsiz olarak Eylül ayına kadar düzenlenecek gezilere katılmak isteyenlerin belediyenin internet sitesine girerek akreditasyon yaptırmaları gerektiğini vurguladı.

Gezilerde Haliç'in tarihini anlatacak uzmanlardan tarihçi Prof. Dr. Haluk Uzun da programın Feshane önünden başlayarak yaklaşık 8 kilometrelik bütün Haliç'i kapsayacağını ve 45 dakikalık gezi boyunca vatandaşlara tarihinin de aktarılacağını söyledi.

Topbaş, kültür gezilerinin ilkinde vatandaşlarla birlikte bindiği tekneyle Ayvansaray'a kadar geldi.

aa
Yayın Tarihi : 28 Ocak 2007 Pazar 15:04:55
Güncelleme :28 Ocak 2007 Pazar 15:09:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?