2
Mayıs
2024
Perşembe
İSTANBUL

Haliç'te yelken şenliği

Yelken Federasyonu'nun 50., Beyoğlu Belediyesi'nin 150. yıl kutlamaları çerçevesinde Haliç'te ortaklaşa düzenlenecek olan "Yelken Şenliği", cumartesi günü başlayacak.

Şenlikle ilgili Rahmi Koç Müzesi'nde düzenlenen basın toplantısında konuşma yapan Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, Beyoğlu'nda Hasköy ve Halıcıoğlu'nda deniz sporları konusunda geniş bir potansiyel olduğunu belirterek, "Buradaki gençlerin spora ilgisi var, ancak deniz sporlarına fazla ilgi göstermiyorlar. Haliç'teki sahil yelkenle birlikte yeni bir heyecana kavuşacak. Şenliğin gelecek için iyi sonuçlar vermesini ve Haliç konusunda güzel izlenimler bırakmasını arzuluyorum" dedi.

Demircan, turizm ve kültürün merkezi olan Beyoğlu'nda bir yat limanının da olması gerektiğini sözlerine ekledi.

Yelken Federasyonu Başkanı Nazlı İmre ise, Haliç'in kıyısında ve arkasında güzel bir resim olduğunu ve bu resmin içinde yelkenin de olacağını söyleyerek, "Organizasyonla Haliç ve çevresini yelken sporlarına hazırlamak ve bu konudaki ön yargıları kırmak istiyoruz. Haliç'te gerçekleştirilecek yarışlarda farklı bir format uygulayacağız. Daha önce sporcu puan alarak dereceye giriyordu. Bu yarışlarda sporcunun aldığı puanlar sonrası kulübüne ödül verilecek. Ayrıca yelkenler 6 şamandıradan ve kıyılara yakın yerlerden geçecek" diye konuştu.

Bu arada, şenliğe 20 kulüpten 20'si bayan 40 sporcu katılacağı belirtildi. Optimist sınıfında gerçekleştirilecek yarışlar, Haliç Köprüsü ile Unkapanı Köprüsü arasında yapılacak. Cumartesi günü saat 11.00'de Hasköy Spor Tesisleri'nde yapılacak açılış töreninin ardından yarışlar saat 12.00'de start alacak. Şenlik, pazar günü yapılacak yarışlar ve düzenlenecek ödül töreniyle sona erecek.


iha
Yayın Tarihi : 24 Mayıs 2007 Perşembe 13:01:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?