7
Mayıs
2024
Salı
İSTANBUL

Haliç'teki sandal ve tekneler kaldırılıyor

HALİÇ'te, Liman İskele Karakolu ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi Haliç Sosyal Tesisleri arasında demirleyen sandal ve teknelere yasak geldi.

İstanbul Valiliği'nin Liman İskele Karakolu'na bir yazı yollanarak, karakolun güvenliğini tehlikeye attıkları, içki içildiği ve fuhuş yapıldığı gerekçesiyle sandal ve teknelerin kaldırılması istendi.

İstanbul Valiliği, 2007 yılında Liman Başkanlığı'na sandal ve teknelerin kaldırılması kararını iletti. Ancak aradan 3 yıl geçmesine rağmen bu karar uygulanmadı. Son zamanlarda sandal ve teknelerde içki içildiği ve fuhuş yapıldığı ihbarları arttı. Bunun İstanbul Valiliği, Liman Başkanlığı'na yeni bir yazı yolladı. Yazıda, Liman İskele Karakolu ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi Haliç Sosyal Tesisleri arasında demirleyen tüm teknelerin 8 Mart Pazartesi gününe kadar kaldırılması istendi. Yasağa uyulmadığı takdirde, sandal ve tekneler İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nce Yenikapı'da bulunan Yed-i Emin Limanı'na çekilecek.

Alınan bu kararın altında başka nedenler yattığını iddia eden sandal ve tekne sahipleri, kendilerine herhangi bir yer gösterilmediğini, gidecek bir yerlerinin de olmadığını söylediler. Balıkçılar, yaklaşık 4 ay önce kendilerine, tekne ve sandalların karakolun güvenliğini tehlikeye attığı gerekçesiyle tebligat gönderildiğini fakat uygulamaya gidilmediğini belirterek, bu kez de içki içilmesi ve fuhuş yapıldığı gerekçelerinin eklendiğini ifade ettiler.

Liman İskele Karakolu ile İBB Haliç Sosyal Tesisleri arasında demirlemiş sandal ve tekneleri bulunan Balıkçılar Derneği ve Balıkçılar Kooperatifi üyeleri, kendilerinin karakolun güvenliğini tehlikeye atacak herhangi bir şey yapmadıklarını, içki içilmesi ve fuhuşun ise dışarıdan gelen teknelerde gerçekleştirildiğini iddia ettiler.
 

...
Yayın Tarihi : 2 Mart 2010 Salı 16:10:36
Güncelleme :5 Mart 2010 Cuma 10:58:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?