30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

Halit Refiğ son yolculuğuna uğurlandı

Tedavi gördüğü hastanede 75 yaşında hayatını kaybeden ünlü yazar ve yönetmen Halit Refiğ, sevenlerinin gözyaşları arasında son yolculuğuna uğurlandı.

Halit Refiğ için Teşvikiye Camii'nde cenaze töreni düzenlendi. Törene, Refiğ'in eşi Gülper Refiğ ve yakınları başta olmak üzere Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal, Orhan Gencebay, Türkan Şoray, Fatma Girik, İlker İnanoğlu, Nuri Alço, Kıvanç Tatlıtuğ ile çok sayıda sanatçı katıldı. Oyuncu İlker İnanoğlu, Halit Refiğ'i ağabeyi gibi gördüğünü ifade ederek, "Acı bir kaybımız var. Bize her şeyi o öğretti, yol gösterdi. Kendisine uzun yıllar önce Çin'e yolculuk yaparken tanıdım ve sonrasında görüştük" dedi.

Sinema oyuncusu Nuri Alço da sanat camiasının ender isimlerinden biri olarak tanımladığı Halit Refiğ'i kaybetmenin üzüntüsü içerisinde olduğunu söyledi. Alço, "Kendisi Türk sinemasının önemli isimlerinden biriydi. Çalışması, disiplini, sevgiyi ve saygıyı ondan öğrendik" şeklinde konuştu.

Cenaze töreninde Gülper Refiğ'in hayat arkadaşını kaybetmiş olmanın üzüntüsü içinde sık sık gözyaşı döktüğü görüldü. Türkan Şoray ile Fatma Girik'in ise ayakta durmakta zorlandıkları gözlendi. Kılınan cenaze namazının ardından Refiğ'in tabutu, alkışlar eşliğinde omuzlarda taşındı. Refiğ'in cenazesi toprağa verilmek üzere Zincirlikuyu Mezarlığı'na götürüldü.

İHA
Yayın Tarihi : 13 Ekim 2009 Salı 14:10:04
Güncelleme :13 Ekim 2009 Salı 16:57:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?