2
Mayıs
2024
Perşembe
İSTANBUL

Halk otobüsünde yaşam savaşı

Bağcılar'da 82 yaşındaki Bulgar göçmeni bir nine, oğlu ve torunuyla birlikte terk edilmiş halk otobüsünde yaşam mücadelesi veriyor. 

Yıllar önce yeni bir hayata başlamak düşüncesiyle Bulgaristan'dan Türkiye'ye göç eden Çalışkan ailesi, maddi imkansızlıklar nedeniyle daha önce kirada oturdukları evden çıkmak zorunda kalınca Yavuz Selim Mahallesi'nde mahkemelik olduğu için yol kenarına terk edilen bir halk otobüsünde yaşamaya başladı. 37 yaşındaki oğlu ve 22 yaşındaki torunuyla zor şartlarda yaşam mücadelesi veren 82 yaşındaki İlmiye Çalışkan, otobüsteki piknik tüpünde yemek pişiriyor. Aile, otobüsün camlarını karton ve battaniyeyle kapatarak soğuktan korunmaya çalışıyor. İlmiye nine arka koltukta, oğlu Ali arka koltuğun ön bölümünde, torunu Ayhan da otobüsün orta kısmında yere serilen bir yatakta uyuyor. 

Bulgaristan'dan göç ettiklerini belirten İlmiye Çalışkan, "Memleketimizi terk edip buralara geldik, perişan olduk" diyerek gözyaşlarına boğuldu. İlmiye Çalışkan, otobüste yaşamanın çok zor olduğunu da söyleyerek, "Geceleri çok soğuk oluyor. Yorganın altında ısınmaya çalışıyoruz. Maddi imkanımız yok, o yüzden ev tutamıyoruz" dedi. 

Hayırsever vatandaşlardan yardım isteyen Çalışkan, "Tek oda olsa bile başımızı sokabileceğimiz bir ev istiyoruz. Başka bir şey istemem. Allah sizlerden razı olsun" diye konuştu. 

Şimdilik otobüste yaşam mücadelelerini sürdüren aile, otobüsün mahkemesinin sonlanmasının ardından yerinden kaldırılmasıyla açıkta kalacak.

İHA
Yayın Tarihi : 7 Aralık 2007 Cuma 18:03:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?