3
Mayıs
2024
Cuma
İSTANBUL

Halk otobüsüne molotof!

Terör örgütü yandaşları, Okmeydanı'nda bir belediye otobüsüne molotofkokteyli attı. Saldırganların molotofkokteyli attığı otobüs, bir anda alev aldı. Bölgeye çok sayıda itfaiye ve polis ekibi sevk edildi.

Terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan’ın Kenya’da yakalanıp Türkiye’ye getirilmesinin yıl dönümünü bahane eden grup, Okmeydanı’nda olay çıkardı. Örgüt yandaşları yolcu almak için durağa yanaşan bir halk otobüsünün etrafını sarıp, sürücü Fikret Y.'den yolcuları indirmesini istedi. Göstericiler, yolcular indikten sonra ellerindeki molotofkokteyllerini otobüse attı. Yolcular büyük panik yaşarken, otobüs alev aldı. Bu sırada göstericiler, yoldan geçen bir İETT otobüsüne de molotofkokteyli fırlattı. Aracın ön camına isabet eden molotof, yere düştü. Göstericiler daha sonra ara sokaklara kaçtı.

Olay yerine gelen polis ekipleri çevrede önlem alırken, itfaiye ekipleri yanan otobüse müdahale etti. Alev alev yanan otobüs kullanılamaz hale geldi. Yanan otobüsün sürücüsü Fikret Y., “Yolcumu aldım gidiyordum. Yolu kesmişler. 50 kişi birden saldırdı. Önce yolcumu indirdim, sonra ben indim aşağıya. ‘Arkadaşlar bu halkın arabası’ dedim ama o esnada arabaya molotof attılar. Yüzleri maskeliydi” dedi.

Saldırının ardından polis ekipleri olay yerinde inceleme yaptı. Kaçan saldırganların yakalanması için çalışma başlatıldı.

DEHŞET ANLARINI ANLATTI

Yanan otobüsün sürücüsü Fikret Yıldırım, “Yolcumu aldım gidiyordum. Yolu kesmişler. 50kişi birden saldırdı. Önce yolcumu indirdim, sonra ben indim aşağıya. ‘Arkadaşlar bu halkın arabası’ dedim ama o esnada arabaya molotof attılar. Yüzleri maskeliydi” dedi.

iha
Yayın Tarihi : 15 Şubat 2013 Cuma 16:59:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?