30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

Halk plajı halka yasaklandı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin 2006 yılında vatandaşın kullanımına açmak için düzenlediği Florya Plajı vatandaşa kapalı. Plaja üst düzey belediye bürokratlarının aileleri ile belediyeye yakın isimler girebiliyor

AYRICALIKLI KİŞİLER KULLANACAK
Milliyet Gazetesi'nden Şenol Demirci'nin haberine göre; Atatürk Köşkü'nün yanında hizmete açılan bakan, milletvekili ve üst düzey bürokratlarını ağırlandığı misafirhane ve lojmanlar artık İBB bürokratları ile İBB akrediteli konutlara tahsis edildi. Yeni adıyla Florya Güneş Plajı, ayrıcalıklı kişilerin denize girmesi için halka kapatıldı. Plajdan yalnızca üst düzey İBB bürokrat ve aileleri ile İBB'ye yakın isimler faydalanmaya başladı.

İBB plaja giriş noktalarını da tel örgülerle çevirdi. Giriş noktalarında ise İBB görevlileri içeri kimseyi almıyor.

Misafirhanenin girişinde yapının kime ait olduğunu belirten herhangi bir levha bulunmuyor.

Misafirhanenin önündeki araçlar ağırlıklı olarak belediyeye ait.

Misafirhanenin hemen yanındaki alana, plaja gelenler için İBB büyük bir otopark yapmış. Plaja otoparktan ana bir giriş var. Ancak tel örgülerle kapatılmış. Plaja otoparktan üç, bitişiğindeki İBB Sosyal Tesisleri'nden de iki giriş daha yapılmış. Bunlar da tel örgülerle kapatılmış. Plajın batı tarafında ise yine tel örgü var ancak güvenlik görevlileri yok.

HALKA GEMİ ATIKLARI YÜZÜNDEN KAPALI DENİYOR
Doğu tarafından plaja girmek istendiğinde İBB tişörtlü iki görevli tel örgülerin hemen bitişiğinde sizi karşılıyor. Plaja girmek isteyenlere “yasak” diyen görevliler, neden sorusuna “Gemi sintine atıkları insanların ayaklarına yapışıyor. Bu yüzden burası halka kapalı” diyor. Görevlilerin önerdiği Menekşe Plajı ise, İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü'nün “Haziran ayı deniz suyu analiz sonuçları”na göre çok daha kirli. Menekşe Plajı'nda deniz suyunda 10 bin 200 olan koliform miktarı, Florya Plajı'nda sadece 1200.

"O ALANA YÖNELİK YENİ PROJELERİMİZ VAR"
Florya Plajı'nı bomboş gösteren fotoğrafını İBB Basın Danışmanlığı'na göndererek, “Florya Güneş Plajı'nda neden kimsenin denize girmediğinin” sorulması üzerine yanıt İBB Destek Hizmetleri Daire Başkanlığı'ndan geldi: “O alan Florya Atatürk Köşkü'ne aittir. Bizle bir ilgisi yok.”

Halkın plaja girmesine neden izin verilmediği yönündeki sorumuz üzerine de, “O alana yönelik yeni projelerimiz var. Bu nedenle halka kapalı” yanıtı geldi.

Milli Saraylar Daire Başkanlığı yetkilileri ise, Atatürk Köşkü'nün kendilerine ait olduğunu ancak plajla bir ilgilerinin bulunmadığını bildirdi.

BELEDİYE 'HALK KULLANACAK' DEMİŞTİ
İBB Büyükşehir Belediyesi resmi internet sitesi “ibb.gov.tr” yapılan çalışmaları “İSKİ'den Florya'ya 185 trilyonluk çevre yatırımı” başlığıyla duyurmuştu.

2005 Temmuz ayında yayımlanan haberde şu bilgilere yer veriliyordu: “İSKİ'nin çevre koruma yatırımlarının sonuç verdiğini gösteren son örnek Florya ve Menekşe plajları. Onlarca yıldır kirlilikten dolayı denize girilemeyen Florya Plajı, temizlenerek tekrar İstanbullularla barışıyor.”

Belediye, 2006'da bölgedeki plajlarını yeniden düzenlemiş, 15 Haziran tarihinde ise hizmete açmıştı.

milliyet
Yayın Tarihi : 3 Ağustos 2009 Pazartesi 17:27:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?