30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

Halkalı'da kaçak çay operasyonu

Türkiye'nin ihtiyacının 3 katı fazlası oranda karbonat ithalatı yaptığı belirlenen bir firmayı takibe alan İstanbul Gümrük Muhafaza Müdürlüğü ekipleri, Romanya'dan Türkiye'ye getirilen 16 ton kaçak çay ele geçirdi. Bir TIR'a yönelik yapılan baskın saniye saniye görüntülenirken, şebekenin bu yolla 1 milyon dolarlık vurgun yaptığı tespit edildi.

Alınan bilgiye göre, İstanbul Gümrük Muhafaza Müdürlüğü ekipleri Türkiye'nin ihtiyacının 3 katı fazla oranda karbonat ithalatı yaptığı tespit edilen bir firmayı takibe aldı. Sürdürülen takiplerde, firmanın karbonat ithalatı beyanında bulunup, yurda kaçak çay soktuğu tespit edildi. 5 kişilik şebekenin Romanya'dan aldıkları kaçak çayları Bulgaristan üzerinden Hamzabeyli Sınır Kapısı'ndan yurda soktukları belirlendi.

Şebekenin, yurda girdikten sonra TIR'ın içindeki kaçak çayları Büyükçekmece Güzelce'de bulunan bir depoya boşalttığı daha sonra ise TIR'ların içerisine yeniden karbonat koyarak Halkalı Gümrüğü'nden geçtikleri ortaya çıktı. Ardından hazırlıklarını yapan Gümrük Muhafaza Müdürlüğü ekipleri, D.K.M. Reklam San. ve Tic. Dış Tic Ltd Şti'ne ait bir TIR'ı Hamzabeyli Sınır Kapısı'ndan itibaren takibe aldı.

Kamera ile saniye saniye kaydedilen takip sırasında TIR'ın Büyükçekmece'deki depoya gittiği belirlendi. Harekete geçen ekipler TIR şoförü Sinan S'yi suçüstü yakaladı. Şebekeye yönelik yapılan operasyonlarda Hüseyin Y., Ümit K., Nihat K., Bayram A. yakalanarak gözaltına alındı. Şebeke lideri İsmet Ö.ise aranıyor.
 

iha
Yayın Tarihi : 10 Nisan 2009 Cuma 17:08:37
Güncelleme :10 Nisan 2009 Cuma 17:24:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?