30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

Halkbank krize rağmen kar etti

Halk Bankası Genel Müdür Yardımcısı Selahattin Sülaymanoğlu, küresel krize rağmen 2008 yılında 1 milyar TL kar ettiklerini açıkladı.

Verimlilik ve müşteri odaklı hizmet yaklaşımı esasını benimseyen Halk Bankası Ordu Yeni Sanayi Sitesi Uydu Şubesi'nin hizmete açılışında basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Halk Bankası Genel Müdürü Selahattin Süleymanoğlu, küresel kriz ve Türk ekonomisini değerlendirdi. Dünyadaki küresel krizle beraber Türkiye'nin ölçeğindeki büyük bankaların dahi batmaya başladığı ifade eden Süleymanoğlu, yaşanan krizden en az Türk banklarının etkilendiğini kaydetti.

Türkiye'deki bankaların çok sağlam bir yapısının bulunduğunu ifade eden Süleymanoğlu, "Bu dönemde dünyadaki en büyük banklar bile ya battı ya da devlet el koydu. Kapitalizmin ülkesi ABD'de başlayan 'bırakınız yapsınlar bırakınız etsinler' anlayışı artık o demek geçti ki, kontrollü bir mekanizmanın gelmesi sağlandı. Dünyada bunu en iyi Türkiye uyguluyor. Türkiye'de her zaman devlet piyasanın dışına çıksın deniliyordu. Ama gerçekten olmadığı iyi olmuş ki, bizde öyle sıkıntılar olmadı. Bankacılık sektörü Türkiye'de denetime açık şeffaf iyi raporlanabilen sermayesi güçlü bankalardan kurulmuştur" dedi.

Krize rağmen tek kredi vermeye devam eden bankanın Halk Bankası olduğunu dile getiren Sülaymanoğlu, "Ekonomik krizle bizim bankalarımız gerçekten büyük çok fazla bir yara almadı. Hiç yara almayan bankalardan bir tanesi de Halk Bankası oldu. Karlılığından ve kredi vermedi özeninden hiçbir şekilde ödün vermeden bu işe devam etti. Bunun içinde 1 milyar TL kar etti. Bunları kredi vererek yaptı. Halk Bankası yağmurlarda vatandaşlarımıza şemsiye açtı. Bu dönemde banka açmak çok zor kapatmak çok kolay.

Halk Bankası 70 yıldır esnafın vatandaşın KOBİ dediğimiz küçük işletmelerin bankası olarak biliniyordu. Artık o banka o şeyi yıktı. Artık büyük işletmelerin holdinglerinde bankası oldu. Şu anda Türkiye'deki 500 büyük sanayi şirketinin yaklaşık 350-400 şirketin de Halk Bankası'nın kaynağı var. Bu iş ve aş olsun diye yapılıyor. Kriz döneminde kredi vermeye devam eden tek banka olduk" diye konuştu.
 

iha
Yayın Tarihi : 16 Nisan 2009 Perşembe 17:39:49
Güncelleme :16 Nisan 2009 Perşembe 17:55:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?