6
Mayıs
2024
Pazertesi
İSTANBUL

Hamsi 5 TL'ye düştü

HAMSİ AKIN YAPTI, FİYATI 5 TL'YE DÜŞTÜ

İstanbul'da havaların mevsim normallerine dönmesiyle birlikte hem balıkçıların hem de vatandaşın yüzü güldü. Hamsinin kilosu 5 liraya kadar düştü.

Daha birkaç gün öncesine kadar İstanbul'da balıkçı tezgahlarında 10 TL'ye satılan hamsi, yaşanan akınla birlikte İstanbullulara Ramazan'ın ardından ikinci bir bayram yaşattı. İstanbul'da 30 yıldır balıkçılık yapan Balıkçı Kenan Balcı, "Havalar iyi giderse hamsi fiyatında artış olmaz. Herkes bol bol hamsi tüketebilir" dedi.

Dün Şile'nin Kefken açıklarında büyük balıkçı teknelerince bol miktarda avlanan tonlarca iri hamsiye vatandaşlar tarafından da büyük ilgi gösterildi. Fiyatların düşmesiyle hamsi dar gelirli vatandaşlar tarafından adeta kapışıldı. Vatandaşlar kilosu 40 liraya kadar yükselen eti yemeyi adeta unuttuklarını belirterek bu kriz ortamında hamsinin 5 liraya kadar düşmesinin kendilerini mutlu ettiğini söyledi.

30 yıldan beri balık satıcılığı yapan Kenan Balcı, hamsinin bol miktarda avlanmasının sürmesi halinde fiyatının daha da aşağıya düşeceğini ve vatandaşların daha ucuza hamsi yiyebileceğini söyledi. Balcı, tezgahları kaplayan ve kilosu 5 liradan satılan hamsiyi, tazeliğine dikkat çekmek için çiğ çiğ yedi.

HAMSİ AKIN YAPTI, FİYATI 5 TL'YE DÜŞTÜ
HAMSİ AKIN YAPTI, FİYATI 5 TL'YE DÜŞTÜ
HAMSİ AKIN YAPTI, FİYATI 5 TL'YE DÜŞTÜ
İHA
Yayın Tarihi : 15 Eylül 2010 Çarşamba 15:02:02
Güncelleme :15 Eylül 2010 Çarşamba 18:19:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?