4
Mayıs
2024
Cumartesi
İSTANBUL

Hareketli gece

İstanbul'da iki ayrı ilçede faaliyet gösteren bir siyasi partiye ait seçim büroları ile Gaziosmanpaşa'da bir marketin yasadışı örgüt yandaşlarınca kundaklandığı bildirildi.

Güvenlik kaynaklarının aktardığı bilgilere göre, üç ayrı ilçede eş zamanlı olarak gerçekleştirilen olay, gece saat 01.30 sıralarında meydana geldi. Ak Parti'nin Sarıyer'deki bir seçim irtibat bürosu ile Avcılar ilçesi Gümüşpala Mahallesi Şükrübey Caddesi'ndeki seçim irtibat büroları, kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce molotof kokteyli ile kundaklandı. Aynı saatlerde Gaziosmanpaşa ilçesindeki bir market, aynı yöntemle kundaklanırken, seçim irtibat büroları ile marketin camlarının patladığı belirtildi.

Seçim irtibat bürolarındaki saldırının ardından çıkan gürültü üzerine olaydan haberdar olan vatandaşların, durumu hemen polis ve itfaiye ekiplerine bildirdiği kaydedildi.

Yangın sebebiyle seçim büroları ile markette küçük çaplı hasar meydana gelirken, güvenlik güçleri, olayla ilgili bölgede geniş çaplı soruşturma başlattı.

BANKAYA SES BOMBASI ATTILAR

İstanbul Kağıthane'de bir banka şubesine yönelik bombalı saldırı gerçekleştirildiği bildirildi. Saldırıyı gerçekleştirdiği öne sürülen bir kişinin, olayın ardından kaçarken güvenlik güçlerince yakalandığı kaydedildi.

Edinilen bilgilere göre ses bombası ile gerçekleştirilen saldırı, gece saat 00.30 sıralarında Çağlayan Vatan Caddesi 45 numarada bulunan bir banka şubesinin önünde meydana geldi. Yüzleri kar maskeli kimliği belirsiz kişiler tarafından bırakılan bomba, büyük bir gürültü ile patladı. Görgü tanıklarının durumu polise bildirmesi üzerine Şişli İlçe Emniyet Müdürlüğü Önleyici Hizmetler Amirliği'ne bağlı ekipler, saldırının faillerinden olduğu öne sürülen Şahin A. (24), isimli şahsı kaçmaya çalışırken yakaladı. Emniyet güçlerince yakalanan zanlı, Çağlayan Polis Merkezi Amirliği'ne götürüldü. Buradan İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün Vatan Caddesi'ndeki yerleşkesinde bulunan Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne götürülerek sorguya alınan zanlının, yasa dışı bir terör örgütünün hücre üyesi olduğu ortaya çıktı.

Diğer yandan patlamanın meydana geldiği banka şubenin önünde afiş altında bir şüpheli paketin daha olduğunu fark eden emniyet güçleri, bölgeyi güvenlik şeridi ile kapatarak olay yerine bomba uzmanı ekiplerini istedi. Olay yerine gelen uzman ekipler, özel kıyafetlerini giyerek sinyal kesici jammer cihazını da devreye sokarak paketi incelemeye aldı. Söz konusu paketin bomba süsü verilmiş kağıt olduğu ortaya çıktı.

Yapılan incelemelerde, patlamaya sebep olan bombanın, ses bombası olduğu belirtildi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 27 Nisan 2011 Çarşamba 09:44:50
Güncelleme :27 Nisan 2011 Çarşamba 09:46:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?