30
Mayıs
2024
Perşembe
İSTANBUL

Harika robot da bulamadı

Geçen pazar günü ailesiyle birlikte piknik yaparken Çırpıcı Deresi’ne düşerek kaybolan 6 yaşındaki Berkay Dağıstan’ı arama çalışmaları sonuçsuz kaldı.

Üç gündür devam eden arama çalışmalarına dün katılan İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi’nin (İSKİ) 2 milyon YTL’lik kanalizasyon robotu da kayıp çocuğu bulamadı. Çocuğun bulunamamasına bir anlam veremeyen İSKİ Genel Müdürlüğü yetkilileri, “Bu çocuk nerede? Madem buraya düştü, niye bulamıyoruz?” sorusunu ortaya attı.

Zeytinburnu’nda yürütülen kanalizasyon ve dere ıslahı çalışmaları çerçevesinde Çırpıcı Deresi’ni kurutmak için oluşturulan suni gölete düştüğü bildirilen 6 yaşındaki Berkay Dağıstan’ı arama çalışmaları Emniyet Müdürlüğü, İSKİ, Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı, İstanbul Sivil Savunma ekipleri tarafından aralıksız sürdürülüyor. Arama çalışmalarına katılan İSKİ ekipleri, dün teknoloji harikası olarak tanıtılan akıllı robotla çocuğu aradı. Robotla, 1,2 metre ve 1,6 metre çapındaki kolektörler tarandı. Robot, tüm baca kapaklarından girerek, bütün logarları araştırdı. Daha sonra pompa istasyonuna bakıldı. “Eğer buraya düşmüş olsaydı, çocuğun 2 saat içinde pompa istasyonuna sürüklenmesi lazımdı.” açıklamasını yapan İSKİ yetkilileri, burada bir ize rastlayamadı. Kurum ekipleri, istasyon başında hâlâ nöbet tutmaya devam ediyor.

Kolektörlerin baca kapaklarında ızgaralar olduğunu savunan İSKİ, “Düşmesi mümkün değil. Ama 6 yaşında bir çocuğun beyanı üzerine bu aramalar yapılıyor. Başka görgü tanığı yok. Bu çocuk nerede? Madem buraya düştü, niye bulamıyoruz?” diyerek çocuğun kaçırılmış olma ihtimalini gündeme getirdi.



Zaman
Yayın Tarihi : 16 Haziran 2005 Perşembe 00:13:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?